Diervriendelijke vakantie

Header diervriendelijke vakantie


Elke dag lijden dieren in naam van entertainment

Olifant in ketting

Honderdduizenden wilde dieren over de hele wereld zijn weggerukt uit hun natuurlijke omgeving, gevangen gezet en worden blootgesteld aan mishandeling, zowel mentaal als fysiek, enkel en alleen voor entertainment en winst.

Helaas dragen veel toeristen die van dieren houden bij aan dierenleed, onwetend over deze verborgen wreedheden.

Download ons rapport over wilde dieren in entertainment om meer te weten te komen over het probleem.

Wilde dieren in entertainment is dierenmishandeling Help ons om voorgoed een einde te maken aan wrede attracties met dieren.

Het beschermen van dieren op vakantie
We roepen diervriendelijke toeristen en reisorganisaties op om wereldwijd met ons samen te werken, zodat de vraag daalt, wilde dieren in het wild kunnen (blijven) leven en de wrede attracties met dieren tot het verleden behoren.


Daarom hebben we een diervriendelijke reisgids gemaakt om jou te helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de manier waarop je dieren op vakantie wilt zien. Lees onze diervriendelijke reisgids.


Voordat ze boeken
We weten dat mensen die van dieren houden nooit deel zouden nemen aan een attractie met wilde dieren als ze zouden weten welk dierenleed hierachter schuilt. Help ons toeristen de waarheid te laten zien achter dit toeristische vermaak, nog voordat ze boeken


Stap van de olifant af
We vragen toeristen en reisorganisaties om af te stappen van de olifant. Steeds meer reisorganisaties geven hier gehoor aan. Bekijk welke Nederlandse reisorganisaties olifantvriendelijk zijn en geen olifantenritten en -shows aanbieden. Beloof jij ook om nooit (meer) een olifantenrit te maken? 


UN FSRB