1 september dolfijnendag en 6 manieren om dolfijnen te helpen

30/08/2011

Donderdag 1 september is het internationale Japan Dolphins Day. Na de verschrikkelijke ramp als gevolg van de aardbeving en de tsunami eerder dit jaar, een mooi moment om stil te staan bij de kracht van het Japanse volk en haar dieren om er weer bovenop te komen.

Maar Japan Dolphins Day laat ons ook dit jaar weer stilstaan bij de Japanse slacht van jaarlijks zo’n 20.000 dolfijnen en bruinvissen.Zoals recente films als The Cove en A Fall from Freedom laten zien, worden dolfijnen nog steeds opgejaagd en in baaien gedreven om een gruwelijke dood te sterven. Japan Dolphins Day is een dag waarop we dit lot onder de aandacht brengen. Dit jaar doen we dat door u zes manieren aan te reiken om dolfijnen wereldwijd te helpen:

  1. Leer meer over dolfijnen en waarom zij niet geschikt zijn om te houden in gevangenschap.
  2. Bezoek nooit een dolfijnenshow of een attractie ‘zwemmen met dolfijnen’;
  3. Teken petities en steun campagnes zoals Saddest Dolphins. Met deze campagne wil men voorkomen dat 25 wilde dolfijnen hun leven moeten slijten in het Resort World’s spa in Singapore.
  4. Vertel vrienden en familie over het lot van dolfijnen in gevangenschap en moedig hen aan diervriendelijke boottochten te maken in plaats van een bezoek aan een dolfinarium. Bij een verantwoorde tour wordt interactie met de dolfijnen vermeden.
  5. Schrijf aan reisorganisaties, dolfinariums en regeringen en leg uit waarom dolfijnen niet geschikt zijn voor een leven in gevangenschap en laat de reisorganisaties beloven geen attracties te bezoeken of te promoten waar dolfijnen in voorkomen.
  6. Bezoek een Japan Dolphins Day evenement of organiseer zelf een bijeenkomst. Voor meer informatie bezoek de