Ambassadeur Jennifer Ewbank bezoekt Red Collar project

27 november 2012

Zondag 25 november kwam WSPA-ambassadeur Jennifer Ewbank aan in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ze maakt het begin mee van een grootscheeps vaccinatieprogramma tegen hondsdolheid, een van de Red Collar projecten van WSPA. Hieronder haar eerste indrukken:

“Het was een beetje een vroegertje vanmorgen. Om 06.30 uur gingen we, directeur Ruud Tombrock van WSPA Nederland en ik, met een team van hondenvangers en vaccinateurs op pad. Alleen al in Dhaka worden jaarlijks zo’n 20.000 honden gedood uit angst voor hondsdolheid. Dat gebeurde door de overheid in een poging om de dodelijke ziekte – elk jaar sterven er 2000 mensen aan – te stoppen. Het afmaken van de honden gebeurde overigens met grote tegenzin, want in het algemeen hebben de mensen een goede band met de zwerfdieren. Des te pijnlijker om ze te doden.”

Partnerschap

“Nu is diezelfde overheid overgestapt op vaccinatie. In partnerschap met WSPA. Wij leveren de kennis en het geld voor de vaccinaties, zij voeren uit. Het is echt fantastisch en hartverwarmend om te weten dat de honden die ik nu ontmoet, niet worden afgemaakt. Ze kunnen verder leven dankzij de Red Collar campagne. In een bepaald gebied wordt minimaal 70 procent van de honden ingeënt, waarna ze een rood bandje om de nek krijgen. Het aantal menselijke slachtoffers van beten van hondsdolle honden loopt nu al terug. Geweldig!”

Ik zou ze mee willen nemen!

 “Het is een enorme operatie. Er worden de komende tijd in het hele land honderdduizenden honden gevaccineerd. Ik sta er trouwens versteld van hoe lief de honden zijn. Hoewel ze geen eigenaar hebben, horen ze gewoon bij de gemeenschap. Ze komen kwispelend naar je toe en je kunt ze heel makkelijk aaien. Met sommige honden heb ik een hele tijd geknuffeld. Ik zou ze graag mee willen nemen, maar dat kan niet.” 

Verwante artikelen:

  • Tienduizenden honden gevaccineerd in Bangladesh
  • Succes van WSPA’s vaccinatiecampagne
  • Jennifer Ewbank nieuwe ambassadeur WSPA Nederland

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp