Beestachtige successen

05/12/2019

Dit jaar hebben we, samen met alle supporters, veel kunnen bereiken voor dieren over de hele wereld. Benieuwd wat we allemaal voor elkaar hebben gekregen? We zetten een aantal successen op een rij.

Vaccinaties maken het verschil

We hielpen 2.299 honden en katten in Freetown, Sierra Leone. Door de dieren te vaccineren, zijn ze nu beschermd tegen hondsdolheid. Ook werden ze gesteriliseerd, om ervoor te zorgen dat er geen zwerfdieren bij komen.

Hulp voor hongerige dieren

Eind juli werd Thailand getroffen door hevige regenval en overstromingen. Ons noodhulpteam heeft veel dieren in het rampgebied kunnen helpen. Zo hebben we 12.150 hongerige dieren in de zwaarst getroffen gebieden met 30 ton voedsel kunnen voeden.

Gezamenlijke actie tegen spookvistuig

Samen met lokale bewoners en vissers kon 1.012 kg spookvistuig uit de zee bij Myanmar worden gevist. Daarmee beschermen we vele zeedieren: in deze visnetten kunnen ze in elk geval niet meer verstrikt raken.

(Dol)fijn leven!

Een overwinning voor dolfijnen: Canada verbiedt het gevangen houden, fokken en vertonen van dolfijnen en andere zeezoogdieren in het land. Ook gaven TripAdvisor, Booking.com, Virgin Holidays, Corendon en British Airways Holidays aan te stoppen met het aanbieden van dolfijnenattracties.

Winst voor grijze roodstaartpapegaaien

Turkish Airlines maakte handel in zeldzame grijze roodstaartpapegaaien mogelijk; de dieren zijn erg gewild als huisdier en worden veelvuldig gevangen en gefokt. Achter die handel schuilt veel dierenleed. We voerden campagne om Turkish Airlines op te roepen hier niet meer aan bij te dragen. Met succes: Turkish Airlines zegde toe hier voorlopig mee te stoppen. We zijn in gesprek over vervolgstappen.

Een waar beerhalla!

Vier beren die in Pakistan gevangen werden gehouden ter vermaak van mensen, zijn in beslag genomen. Ze kregen een nieuw leven in de door ons gesteunde berenopvang Balkasar, waar ze ontspannen en vrij kunnen leven.

KFC stapt af van plofkip

KFC heeft een mooie stap gezet om het welzijn van kippen te verbeteren. Ze ondertekenden het European Chicken Commitment, waardoor ze zich moeten gaan houden aan criteria voor dierenwelzijn die zijn opgesteld door onder meer World Animal Protection.

Geen handel meer in otters en schildpadden

Tijdens de CITES-conferentie is besloten dat de kleinklauwotter, slanke otter en sterschildpad worden toegevoegd aan 'Appendix I'. Hiermee komt er een verbod op de commerciële handel in deze soorten. Dat is goed nieuws want deze dieren lijden enorm onder de wrede exotische huisdierenhandel. Door de handel te verbieden, kunnen de dieren beter beschermd worden.

Bedankt

Deze beestachtige successen hebben we kunnen bereiken dankzij de waardevolle hulp van onze supporters. Dankjewel!