Bekijk korte docu over onze 3D-olifant

03/03/2015

In augustus 2014, als onderdeel van de campagne ‘Stap van de olifant af’, lanceerde World Animal Protection in Nederland de eerste 3D-geprinte petitie ooit.

Elke keer als iemand online beloofde om nooit (meer) op een olifant te rijden kwam een van vijf 3D-printers in actie om live op Schiphol een klein stukje te printen van een uiteindelijk levensgrote olifant.

De unieke campagne is van begin tot einde vastgelegd door filmmaker Klaas Arie Westland. Het resultaat is deze mooie korte documentaire over hoe wij als dierenbeschermers  samen met de wereld van de 3D-printtechniek op een unieke wijze aandacht vragen voor het vele dierenleed dat schuilt achter onschuldig ogende olifantenritten.


Uitbuiting van olifanten de wereld uit

Onze inzet is om wereldwijd de ogen te openen van toeristen en reisorganisaties voor het verborgen dierenleed achter olifantenritten en ander toeristisch vermaak met wilde dieren. Op deze manier moet de vraag hiernaar afnemen.Een dalende vraag naar olifantenritten en -shows zal er in eerste instantie voor zorgen dat er minder jonge olifanten uit het wild worden geroofd en van deze jonge dieren niet op een traumatische manier de wilskracht gebroken wordt.  Uiteindelijk moet een dalende vraag er ook voor zorgen dat er een geleidelijk, maar volledig einde komt aan deze uitbuiting van olifanten voor toeristisch vermaak. Zo blijven olifanten waar ze horen: in het wild.Voor de olifanten die al in gevangenschap leven en niet meer kunnen worden uitgezet in het wild, zetten we ons in om hun leefomstandigheden in gevangenschap te verbeteren.  Omdat onze aanpak leidt tot een geleidelijk uitfasering van deze vorm van uitbuiting, is er voldoende tijd voor olifantenkampen om zich aan te passen en voor mahouts (olifantentrainers) om over te stappen op een andere bron van inkomsten.

Kom in actie

De 3D-olifant is af, maar beloven om nooit (meer) een olifantenrit te maken kan natuurlijk nog steeds. Komen samen met ons in actie om olifanten in de toeristenindustrie te beschermen.

Stap van de olifant af en ga naar stapvandeolifantaf.nl >> 

Handelsverdrag met VS bedreigt dieren

koe-transport

De handel tussen Europa en Amerika kent nog veel beperkingen zoals importheffingen, quota en regelrechte verboden. Omdat vrijere handel tussen deze twee grote...