Bescherm olifanten op Dierendag

04/10/2015

De Thomas Cook Group, een van de grootste reisorganisaties ter wereld, blijft wrede olifantenritten promoten en verkopen. Teken vandaag nog onze petitie om hier een eind aan te maken.

"We zijn geschokt dat een begrip als Thomas Cook niet bereid lijkt om het promoten van de wrede olifantenritten te beëindigen", Pascal de Smit directeur van World Animal Protection Nederland

Vandaag, Dierendag, ondernemen we actie. Meer dan 70.000 mensen over de hele wereld hebben zich al bij onze beweging aangesloten om wilde dieren te beschermen tegen wrede toeristische attracties. Het is tijd om het lijden van de olifanten te stoppen.

De Thomas Cook Group biedt nog steeds wrede olifantenattracties en -shows aan hun klanten aan. Teken onze petitie en eis dat ze en stoppen met het aanbieden van deze activiteiten en olifanten juist gaan beschermen.

Thomas Cook Group

De Thomas Cook Group beweert op haar website dat ze " diep bezorgd zijn over het welzijn van dieren." Maar ze verkopen nog steeds reizen naar een aantal locaties in Thailand, India en Zimbabwe waar olifanten worden mishandeld. Sinds het bedrijf in 1841werd opgericht is het uitgegroeid tot een van de toonaangevende reisorganisaties ter wereld met meer dan 22 miljoen klanten per jaar en een omzet van $ 13.200.000.000 (ruim 13 miljard dollar). Deze feiten laten zien hoeveel  invloed zij hebben  en daarmee het belang dat ze stoppen olifantenritten en –shows te promoten

Onze stem voor olifanten moet luider klinken

We hebben de Thomas Cook Group meerdere malen benaderd in de afgelopen tijd  om hen te vragen onze olifant-vriendelijke toeristenbelofte te ondertekenen, maar ze hebben ons genegeerd.

Pascal de Smit, directeur World Animal Protection Nederland, zegt: "We zijn geschokt dat een begrip als Thomas Cook niet bereid lijkt om het promoten van de wrede olifantenritten te beëindigen."

63 Bedrijven over de hele wereld hebben al toegezegd om nooit meer olifantenritten of –shows aan te bieden, waaronder TUI Nederland, Intrepid Travel, Apollo, Albatros Reizen en World Expeditions.

Het is geweldig nieuws dat deze bedrijven de belofte hebben ondertekend. Echter, als een van de grootste en meest invloedrijke reisbureaus in de wereld nog steeds misbruik van olifanten promoot, dan hebben we nog heel wat werk te doen.

Ongeveer 3000 olifanten lijden nog steeds in gevangenschap bij wrede toeristische attracties.

De gevangen olifanten worden onderworpen aan brute africhting, geïsoleerd, uitgehongerd en geslagen. Het grote trauma dat ze oplopen duurt hun hele leven, zodat  lijden aan een post-traumatische stress-stoornis, evenals aan lichamelijke pijn.

Vandaag is het Dierendag

Vandaag is een geweldige dag om ons eraan te herinneren dat alle dieren onze bescherming verdienen - niet alleen op Dierendag, maar elke dag van het jaar.

Het verspreiden van kennis maakt het verschil. Maar we moeten ook ons richten op degenen die dicht bij de oorzaak staan. De Thomas Cook Group ondersteunt de wrede praktijken van olifantenritten en –shows op een invloedrijke, mondiale schaal – we moeten onze verontwaardiging direct op hen richten om ervoor te zorgen dat ze veranderen.

Onderneem vandaag nog actie voor olifanten!

Eis dat Thomas Cook Group naar ons luistert en stopt met de verkoop olifantenritten en -shows: voeg jouw naam toe aan de petitie.

En lees meer op onze campagnewebsite: Wildlife. Not entertainers