Brasil Foods (BRF) beschermt miljoenen landbouwhuisdieren

08 december 2014

World Animal Protection is verheugd over een baanbrekende samenwerking die we met het Braziliaanse, multinationale voedingsbedrijf BRF hebben afgesproken.

Als het zevende agro-food bedrijf ter wereld is het Braziliaanse voedingsconcern BRF verantwoordelijk voor de levens van miljoenen dieren per jaar. Met onze overeenkomst ontstaat de kans om die levens te verbeteren.
We gaan met BRF samenwerken om dierenwelzijn te integreren in hun productie- en bevoorradingsketen, waardoor wij de mogelijkheid krijgen om op een wereldwijde schaal positieve verandering voor dieren te bereiken.
 

Vervangen zeugboxen

Bij het begin van ons partnerschap, heeft BRF zich eraan verbonden om zeugboxen over een periode van twaalf jaar te vervangen door groepshuisvesting. Daarmee handelt het bedrijf volgens de EU-normen. Zeugenboxen zijn zo smal dat zwangere varkens er zich niet in kunnen omdraaien. Varkens die in deze omstandigheden gehouden worden, hebben vaak last van psychische problemen, verzwakte spieren en lopen een verhoogd risico op infecties.

Contact maken

Maar bij groepshuisvesting worden zwangere varkens geplaatst in grotere hokken waar ze ruimte hebben om zich te bewegen en contact kunnen maken met andere varkens - een enorme verbetering voor het welzijn van de dieren. Aangezien BRF in grootte de vierde producent van varkensvlees ter wereld is , met export naar Oekraïne, Rusland, Hong Kong en Japan, zal deze toezegging van BRF het leven van een groot aantal varkens verbeteren.

Bewaken

We zullen samenwerken met de BRF om technische ondersteuning te bieden en om deze verandering ten goede te bewaken. Onze samenwerking werd aangekondigd tijdens een rondetafelgesprek dat we onlangs organiseerden om het dierenwelzijn in de varkenshouderijbedrijven  in Brazilië te bespreken. De discussie daar bracht dierenwelzijnsdeskundigen, World Animal Protection ,het Braziliaanse ministerie van Landbouw, Veehouderij en Voedselvoorziening (MAPA) en de Universiteit van São Paulo samen.

Omslagpunt

Ruud Tombock, onze Europese directeur, zei: "Brazilië is op het omslagpunt van baanbrekende duurzame dierlijke productie."Als voorvechters van dierenwelzijn, overheden en de vleesindustrie gaan samenwerken op terreinen van wederzijds belang, dan laten we zien dat diervriendelijke veeteelt zowel duurzaam als rendabel kan zijn."

Lees meer over ons werk met dieren in de veehouderij.

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp