Capo biedt ruim 85.000 handtekeningen aan tegen ‘puppyfabrieken’

24/07/2015

Hond Capo heeft vanochtend bij de Duitse, Franse en Poolse ambassade meer dan 85.000 handtekeningen aangeboden tegen ‘puppyfabrieken’ in Europa. Hij deed dat samen met Pascal de Smit (directeur) en Jennifer Ewbank (ambassadeur) van World Animal Protection.

"Wij willen door heel Europa verplichte identificatie van verhandelde pups in databases die aan elkaar zijn gekoppeld. Ook zou er in de hele EU een verplichte registratie moeten zijn voor fokkers en handelaren. Daarnaast moeten er kwaliteitsstandaarden komen."

>> Tekenen kan nog steeds!

De handtekeningen zijn het resultaat van de campagne “FOK OFF!”, tegen het zieke fokken van puppy’s in Europa. Ondertekenen kan nog steeds op www.fokoff.nl, want na de zomer wil World Animal Protection met minimaal 100.000 handtekeningen naar Brussel.

Bekijk hier het filmpje!

World Animal Protection wil dat er een einde komt aan de vele misstanden bij de grootschalige Europese handel in honden. De problematiek van de malafide hondenfokkers kan in de ogen van de dierenbeschermingsorganisatie alleen in Europees verband worden opgelost. Directeur Pascal de Smit: “Op dit moment wordt er in Europa gewerkt aan nieuwe wetgeving op het gebied van diergezondheid. De landen waar Capo de petitie heeft aangeboden, zijn EU-zwaargewichten en spelen hierbij een sleutelrol.”

Kofferbakpups

Met name in diverse Oost-Europese landen worden op grote schaal honden gefokt in ‘puppyfabrieken’. Dat gebeurt vaak onder erbarmelijke omstandigheden. De dieren worden verwaarloosd, kampen met ziektes, gedragsproblemen en worden te vroeg bij hun moeder weggehaald om te worden verhandeld door malafide verkopers. Naar schatting worden jaarlijks tot wel zeventigduizend kofferbakpups vanuit Oost-Europa in Nederland te koop aangeboden.

Europese oplossing

Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection: "Wij willen door heel Europa verplichte identificatie van verhandelde pups in databases die aan elkaar zijn gekoppeld. Ook zou er in de hele EU een verplichte registratie moeten zijn voor fokkers en handelaren. Daarnaast moeten er kwaliteitsstandaarden komen."

De petitie van World Animal Protection tekenen kan nog steeds op www.fokoff.nl.