Dierenkieswijzer is online!

27/02/2017

Wat zeggen de politieke partijen in hun verkiezingsprogramma’s over dierenwelzijn? En met welke partij deel jij de meeste standpunten?

Op het gebied van dierenwelzijn valt er namelijk echt iets te kiezen op 15 maart.

Je komt erachter via de traditionele Dierenkieswijzer, samengesteld door de Dierencoalitie, waar World Animal Protection deel van uitmaakt.

We geven het direct toe: er zijn al best veel kieswijzers. Maar dit is voor World Animal Protection natuurlijk wel de belangrijkste. Op het gebied van dierenwelzijn valt er namelijk echt iets te kiezen op 15 maart.

In de tv debatten gaat het helaas maar weinig over dierenwelzijn. Gelukkig zijn in de partijprogramma’s veel onderwerpen terug te vinden die met dieren(welzijn) te maken hebben. Zo kun je partijen goed vergelijken op een groot aantal onderwerpen. Denk aan: megastallen, illegale puppyhandel, de aanpak van dierenmishandeling en de omgang met wilde dieren als ‘entertainers’.

De dierenkieswijzer is nu online: www.dierenkieswijzer.nl

In the spotlight: DutchGalgoLobby

DutchGalgoLobby

Elk jaar worden er in Spanje tienduizenden galgo’s aan hun lot overgelaten – of erger. Het opvangen en adopteren van deze windhonden is noodzakelijk, maar lost...