Jonge reclamemakers promoten Diervriendelijk Reizen

29/07/2010

De internationale top van reclamemakers onder 28 jaar heeft 40 spots ontwikkeld ten behoeve van de meerjarige WSPA campagne Diervriendelijk Reizen. De ontwikkeling van de filmpjes maakte deel uit van het Cannes Lions Festival dat eind juni werd gehouden.

De filmmakers kregen de opdracht om met behulp van een Nokia telefoon met camera een spot van 60 seconden te ontwikkelen. De spot moet toeristen bewust maken van het belang  van diervriendelijk reizen en hen aanmoedigen geen attracties te bezoeken waarbij het welzijn van dieren ter discussie staat. De Koreaanse Jin Hyung Kim en Lee Song, werkzaam bij het internationale reclamebureau Cheil, wonnen met hun spot de eerste prijs.

 

Voorlichting cruciaal

Onderzoek van WSPA Nederland bevestigt dat Nederlanders over het algemeen wel weten dat stierengevechten en optredens van dansende beren gepaard gaan met dierenleed. Van andere dierenattracties, zoals dolfijnenshows, is dat minder bekend. Voorlichting speelt hierin een cruciale rol. Francien Winsemius, hoofd campagnes WSPA: “Deze spots zijn een aanwinst voor WSPA en een prachtige aanvulling op ons voorlichtingsmateriaal. Ze laten mensen op een aantrekkelijke maar zeer duidelijke wijze kennismaken met het verborgen leed achter veel dierenattracties en tonen dat er minstens zulke leuke alternatieven zijn.” Alle ingezonden filmpjes zijn te bewonderen op http://www.canneslions.com/work/younglions/.

Campagne Diervriendelijk Reizen

De meerjarige WSPA campagne Diervriendelijk Reizen heeft tot doel de Nederlandse toerist bewust(er) te maken van (verborgen) dierenleed tijdens de vakantie en concrete tips te geven over diervriendelijk reizen. Op de website van WSPA staat een overzicht van alle beschikbare informatie met betrekking tot diervriendelijk toerisme en vakantie. 

Verwante artikelen:

  • Diervriendelijk reizen
  • Vakantietips

Haïti: de stand van zaken na zes maanden

[node:article_summary]

Dankzij de gulle giften van de donateurs van WSPA heeft ons rampenteam – dat deel uitmaakt van de Animal Relief Coalition for Haiti (ARCH) – in de afgelopen...