Kuoni en Tiara Tours stappen van de olifant af!

25/08/2014

Tientallen Nederlandse reisorganisaties bieden toeristen nog steeds olifantenritten aan. Het gaat onder andere om 333TRAVEL en VNC Asia Travel. Deze reisorganisaties geven vooralsnog geen gehoor aan de oproep van World Animal Protection om te stoppen met olifantenritten.

Gelukkig zijn er ook reisorganisaties die het goede voorbeeld geven: reisorganisatie Kuoni liet vorige week weten de olifantenritten te schrappen en ook Tiara Tours heeft aangegeven van de olifant af te stappen. 

Programmamedewerker Julie Middelkoop: ”Wij proberen zoveel mogelijk in gesprek te gaan met reisorganisaties die nog olifantenritten aanbieden. Nadat we ze hebben uitgelegd waarom we willen dat ze stoppen met het aanbieden hiervan, besluiten de meeste organisaties direct hun reizenaanbod aan te passen. Er zijn ook steeds meer reisorganisaties die ons op eigen initiatief benaderen met de vraag hen te adviseren bij het aanpassen van hun reisaanbod.”

Laat je horen voor olifanten

Dankzij de campagnes van World Animal Protection besloten veel Nederlandse reisorganisaties in de afgelopen jaren om te stoppen met het aanbieden van olifantenritten en -shows. Toch bieden naar schatting enkele tientallen reisorganisaties nog steeds olifantenritten aan. Het gaat vooral om kleine en middelgrote (online) reisorganisaties. World Animal Protection roept iedereen op om de reisorganisaties die nog olifantenritten aanbieden, via social media ter verantwoording te roepen.

De oproep aan de reisorganisaties is onderdeel van de campagne “Stap van de olifant af!”. Via de actiewebsite kan heel Nederland beloven om nooit (meer) op een olifant te rijden. Tot nu toe deden al meer dan 20.000 mensen deze belofte.

Meer doen? Deel de campagne dan op Facebook & Twitter, de hashtag is #stapvandeolifantaf en vraag ook je vrienden om van de olifant af te stappen.

Verwante artikelen:

  • Wereld Olifantendag startsein campagne
  • Olifanten

Beren gered tijdens beer-hondengevecht

beer-hondengevechten

World Animal Protection zet zich in om een eind te maken aan beer-hondengevechten in Pakistan. We werken hiervoor nauw samen met natuuropzichters van de...

Beren gered in Pakistan

beer-hondengevechten

World Animal Protection zet zich in om een eind te maken aan beer-hondengevechten in Pakistan. We werken hiervoor nauw samen met onze partnerorganisatie BRC...