Malta “opent de kraan” voor de koetspaarden

09 juni 2016

Goed nieuws! Malta Transport treft maatregelen om het welzijn van de koetspaarden te verbeteren. De staanplaatsen van de paarden worden voorzien van voldoende water en schaduw. Een goede beschutting is belangrijk, omdat de paarden vaak urenlang in de brandende zon op klandizie wachten.

Na een oproep van World Animal Protection aan de overheid van Malta om het welzijn van de koetspaarden te verbeteren, is er goed nieuws. Vincent Pule van Malta Transport schreef aan Malta’s Animal Right Coalition: “We handelen naar de aanbevelingen uit het rapport van World Animal Protection, zoals het plaatsen van waterpunten en beschutting. We faciliteren de installatie van watermeters op een aantal staanplaatsen die op afstand controleerbaar zijn.”

Ondanks dat de paarden in goede conditie waren, bleek uit ons onderzoek dat zij allemaal dorst leden. Dankzij de nieuwe maatregelen van Malta Transport worden de koetspaarden beschermd tegen uitdroging.

In totaal worden er tien nieuwe waterpunten voor de koetspaarden geplaatst in Valletta, de hoofdstad van Malta, en overige plaatsen waar de paarden actief zijn.

"Dankzij de nieuwe maatregelen worden de koetspaarden beschermd tegen uitdroging."
Categorieën: 

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp