Mexico: ook steun voor Universele Verklaring?

08/06/2010

Latijns-Amerika krijgt de campagne voor een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn (Universal Declaration on Animal Welfare, UDAW) steeds meer stootkracht.

Er zijn tekenen die erop wijzen dat Mexico, na Bolivia en Nicaragua, het volgende land kan worden dat zich aansluit.Vorige maand tekende de Mexicaanse milieucommissie in een vergadering met campagnevoerders van WSPA een officiële overeenkomst dat zij druk zouden uitoefenen op het staatssecretariaat voor Buitenlandse Zaken om officieel steun te verlenen aan een Universele Verklaring voor Dierenwelzijn.

“We hebben al grote vorderingen gemaakt bij het beschermen van de zwakken onder de mensen, maar er is nog veel te doen voor schepselen die nog minder in staat zijn zichzelf te verdedigen, zoals dieren,” aldus Francisco Ramírez Acuña, president van de Mexicaanse Kamer van Afgevaardigden.

Volgens Mexicaanse ambtenaren zal het staatssecretariaat snel tot een standpunt komen of ze dit - voor dieren zo belangrijke - initiatief bij de Verenigde Naties zullen steunen. Als Mexico de Verklaring volledige steun zou verlenen, zouden zij het volgende land zijn dat zich aansluit bij de 38 naties over de hele wereld die erkennen dat dieren ertoe doen.

“Het is een belangrijke stap dat we de steun kregen van de Kamer van Afgevaardigden,” aldus Marcela Vargas, programmadirecteur van WSPA in Centraal-Amerika, Mexico en het Caribische gebied.

Een UDAW is een overeenkomst tussen regeringen en volkeren waarin wordt erkend dat dieren schepselen met gevoel zijn, die in staat zijn te lijden. Door de overeenkomst te tekenen stemmen regeringen ermee in de behoeften van dieren te respecteren en een einde te maken aan wreedheid jegens hen.

Lees hier hoe u uw steun kunt verlenen aan een UDAW