Nederland wil af van olifantenritten!

02/09/2014

Olifantenritten!

De afgelopen weken hebben we met onze campagne ‘Stap van de olifant af!’ het lot van olifanten in de toeristenindustrie onder de aandacht gebracht. We riepen heel Nederland op om nooit (meer) een olifantenrit te maken omdat dit gepaard gaat met enorm dierenleed.

Ruim 30.000 mensen hebben aan deze oproep gehoor gegeven en beloofd om nooit meer een olifantenrit te maken!  Met al deze beloftes bouwden wij een levensgrote 3D-olifant op Schiphol, een fysiek bewijs dat Nederland van de olifant af stapt!

De olifant is inmiddels af, maar mensen kunnen de belofte blijven doen op www.stapvandeolifantaf.nl Directeur Pascal de Smit: “Je ziet dat mensen direct ondertekenen als ze op onze website lezen welk leed er achter olifantenvermaak schuilgaat. Ik hoop dat de aandacht voor onze actie álle toeristen doet beseffen dat zij nooit op een olifant moeten stappen. Zo kunnen we samen het olifantenleed stoppen.”

Ook reisorganisaties stappen af

In navolging van de vele reisorganisaties die dankzij onze campagne al van de olifant zijn afgestapt, hebben nu ook reisorganisaties Kuoni en Tiara Tours laten weten dat ze stoppen met olifantenritten en -shows. We zijn dus hard op weg naar een toekomst waarin er geen enkele olifantenrit meer wordt verkocht in Nederland! 

World Animal Protection dringt er ook in andere landen bij toeristen en reisorganisaties op aan om te stoppen met olifantenritten. Zo is in Australische de grote reisorganisatie Intrepid Travel ook al gestopt met olifantenritten. 

Goed nieuws want hoe kleiner de vraag naar olifantenritten, hoe minder jonge olifanten illegaal uit het wild worden geroofd en worden mishandelt om vervolgens een armzalig leven te leidden als toeristische attractie.

Verwante artikelen:

  • Wereld Olifantendag startsein campagne
  • Olifanten

Beren gered in Pakistan

beer-hondengevechten

World Animal Protection zet zich in om een eind te maken aan beer-hondengevechten in Pakistan. We werken hiervoor nauw samen met onze partnerorganisatie BRC...

Berengaltoerisme Ha Long Bay gestopt

beren-in-kooi-voor-gal

Meer dan 80 beren die gevangen worden gehouden in de toeristische hotspot Ha Long Bay in Vietnam zijn een stap dichter bij hun bevrijding uit de illegale...