Ons werk in 2014 voor een betere wereld voor dieren

06/01/2015

We danken al onze supporters die een ongelooflijk jaar voor World Animal Protection mogelijk hebben gemaakt.

Samen hebben we de wereld weer een zetje in de goede richting gegeven en zonder jou was dat niet gebeurd. Kijk hier.

Succes

Door een ironische advertentie van een reisorganisatie heb je ons geholpen meer dan 473.000 mensen te vertellen over de wreedheid achter olifantenritten en hoe belangrijk het is dat deze dieren in het wild blijven. Het succes van deze campagne is dat twintig reisorganisaties zijn afgestapt van het aanbieden van olifantenritten.

Vaccinatie

We hebben zo’n 190.000 honden gered van een wrede en zinloze dood veroorzaakt door angst van mensen voor hondsdolheid. Door wereldwijd te werken met gemeenschappen, partners en overheden waren  we in staat uitgebreide vaccinatieprogramma’s te realiseren  voor een rabiësvrije toekomst.

Jubileum

Dit jaar was ook het 50-jarig jubileum bestaan van ons werk om dieren te beschermen die geraakt werden door een ramp. We hebben rechtstreeks meer dan 3,5 miljoen dieren geholpen  in 227 rampen, van Indonesië tot Mexico en van Myanmar (Birma) tot Japan. Nadat de Filippijnen in 2013 getroffen werden door de tyfoon Haiyan, zijn we daar aan het werk gebleven. Dankzij jouw steun hebben we zeventigduizend dieren kunnen helpen, zowel direct als op langere termijn via wederopbouw.

Berenreservaat

In 2014 werd het grootste berenreservaat van Europa afgerond. In Roemenië is er nu een duurzaam tehuis voor 78 beren die gered zijn van een leven vol lijden. Heel veel dank voor jouw steun het afgelopen jaar, want daarzonder hadden we dit niet allemaal kunnen bereiken. Blijf alstublieft doneren voor onze hulp aan dieren in 2015 en de jaren daarna.

Prettige feestdagen!

bear-in-snow

World Animal Protection wenst je heel fijne – en voor mens en dier veilige - feestdagen.