Prijs voor dierenopvang Costa Rica

08/06/2015

De Marsh International Animal Welfare Prijs is dit jaar weer uitgereikt. De winnaar, Asociacion Humanitaria Para la Proteccion Animal de Costa Rica, de Humanitaire Vereniging ter Bescherming van Dieren, werd geselecteerd uit 28 inzendingen wereldwijd.

"Jullie werk om het leven van de dieren in Costa Rica te beschermen en te verbeteren is werkelijk voorbeeldig."

De prijs wordt elk jaar toegekend aan de organisatie die de meest significante vooruitgang in het welzijn van dieren heeft geboekt.

Het is één van de 70 prijzen die door de Marsh Christian Trust wordt gegeven om die dingen te erkennen en te belonen die uit liefde worden ondernomen, niet voor geld.

Negentig procent herplaatst

De Asociacion Humanitaria Para la Proteccion Animal de Costa Rica (HPPA) werd opgericht in 1991 en is uitgegroeid tot het grootste dierenasiel in Costa Rica.

AHPPA vangt dieren op en herplaatst ze, verleent zorg aan dieren en biedt betaalbare sterilisaties van dieren.

In 2013 en 2014 werden meer dan 90% van alle dieren die naar het asiel werden gebracht aangenomen en herplaatst - een ongelooflijke prestatie. Belangrijker: zodra een dier is geadopteerd is uit het asiel, biedt AHPPA levenslange medische zorg.

Vechthonden

Ze leiden studenten en docenten op, ook op het terrein van dierenwelzijn, noodhulp en controle van dierlijke bevolking. Duizenden dieren profiteren daarvan.

Sinds haar begin, is de organisatie uitgebreid vanuit haar eigen regio naar de landelijke gemeenschappen in de richting van de kustgebieden.

Naast  sterilisatie, zorg voor dieren en adoptie, pakken ze ook het probleem van de dierengevechten in Costa Rica aan, door de zorg voor en het herplaatsen van in beslag genomen vechthonden.

Directeur Pascal de Smit van World Animal Protection Nederland zegt: "We vinden het een eer om met  de Marsh Christian Trust samen te werken. Ze blijven de fantastische prestaties erkennen van organisaties voor dieren, waar ook ter wereld. Dus hoera  voor AHPPA - jullie werk om het leven van de dieren in Costa Rica te beschermen en te verbeteren is werkelijk voorbeeldig."