Reactie op afmaken haaien in Australië

30/01/2014

In West-Australië worden na enkele incidenten haaien gedood, reden waarom velen van jullie contact met ons hebben opgenomen om te laten weten dat jullie bezorgd zijn over de dieren.

Als WSPA staan we uiteraard niet achter het onnodig ruimen van dieren op welke schaal dan ook. Integendeel, we zijn actief in de wereldwijde bescherming van zeedieren. Dr. Jan Schmidt-Burbach, onze senior medewerker wilde dieren en diergeneeskunde, heeft de volgende uitspraak gedaan over de slachting:

“Er zijn preventieve en diervriendelijke manieren om conflicten tussen mens en wild dier veel effectiever en duurzamer op te lossen dan het ruimen van beschermde witte haaien in West-Australië.Het doden van wilde dieren kan alleen worden overwogen als laatste redmiddel en pas na onafhankelijke oordelen van gekwalificeerde deskundigen over de eventuele noodzaak van een ruiming. WSPA pleit voor diervriendelijke oplossingen zoals verkenningen met vliegtuigen, betere voorlichting en het vermijden van de haaien. Dat zijn betere en effectieve alternatieven voor het onnodig en ineffectief afmaken van deze prachtige dieren."Voor meer informatie en het ondertekenen van de Save Our Sharks petitie, klik je hier. Doe mee met het gesprek op Twitter

Volg ons ook op Facebook en Twitter

Verwante artikelen:

  • Kom in actie tegen de dolfijnenjacht in Taiji
  • Roemenie: werken aan alternatieven