Red Collar redt levens in de Filippijnen

04/07/2013

WSPA's Red Collar campagne beschermt nu ook honden in de Filippijnen van een wrede en onnodige dood. Samen met onze partner de Global Alliance for Rabies Control (GARC) hebben we onlangs een grootschalig hondenvaccinatieproject in de gemeente Cainta in de Filippijnen uitgevoerd.

Meer dan 20.000 honden zijn hierbij gevaccineerd tegen hondsdolheid. 

De gemeente Cainta bestaat uit zeven ‘barangays’ (dorpen) waar in totaal 300.000 mensen wonen. Voor het eerst is nu 70% van de honden in al deze dorpen gevaccineerd. Hier werkten meer dan 90 lokale inwoners aan mee, zowel vrijwilligers als dierenartsen.

Door 70% van de hondenpopulatie te vaccineren kan een natuurlijke immuniteit worden gevormd tegen de dodelijke ziekte hondsdolheid. Op den duur beschermt dit de gehele hondenpopulatie en de mensen die voor de honden zorgen. Een tweede ronde vaccinaties staat gepland voor september, wanneer ook Wereld Rabiës Dag plaatsvindt.

Red Collar redt wereldwijd honden

Dankzij WSPA’s Red Collar campagne zijn wereldwijd al vele duizenden honden gevaccineerd en voorzien van een rode halsband . De rode halsband is een belangrijk merkteken, zo weten mensen dat de dieren niet ziek zijn en dus geen gevaar opleveren. 

In landen waar we de Red Collar campagne uitvoeren zien we een positieve verandering in zowel de houding als het gedrag van de lokale bevolking ten opzichte van het beschermen van de honden. En dat zien we graag! 

Meer lezen over onze Red Collar campagne? Klik hier.

Verwante artikelen:

  • Red Collar Zanzibar
  • DierenDokters in actie voor honden
  • Charity Dinner voor WSPA groot succes!

Berenbericht uit Pakistan

Schenken: meer dieren helpen voor hetzelfde geld

Dankzij de inspanningen van WSPA en haar lokale partnerorganisatie Biodiversity Research Centre (BRC) is het aantal beer-hondengevechten in Pakistan de laatste...