Ruim 100.000 handtekeningen voor de Spaanse windhond!

17 mei 2017

In Madrid zijn vanmiddag meer dan 100.000 Nederlandse handtekeningen aangeboden tegen de jacht met Spaanse windhonden, de galgo. De handtekeningen zijn ingezameld door World Animal Protection en de online community AnimalsToday.nl.

De petitie werd aangeboden bij het Spaanse ministerie van Cultuur en Sport, en is de grootste petitie ooit tegen de jacht met galgo's!

Massale steun

Meer dan 100.000 Nederlanders tekenden de afgelopen maanden onze petitie en de petitie van Animals Today. Ontzettend bedankt voor deze massale steun! Jullie gaven met het tekenen van de petitie aan dat de jacht met windhonden moet worden verboden. En zo lang dat nog niet gebeurt, dat op zijn minst de regels voor het welzijn van de dieren worden aangescherpt en gehandhaafd. Jaarlijks worden namelijk tienduizenden windhonden in Spanje gedumpt of vermoord, tijdens of na het jachtseizoen. Jagers zien de honden als objecten die ze kunnen afdanken zodra ze niet meer goed genoeg zijn.

Sterk signaal

Omdat de jacht een diepgewortelde traditie is, is het ministerie van Cultuur en Sport in Spanje verantwoordelijk voor het beleid. Onze collega Dirk-Jan Verdonk: “We hebben met dit enorme aantal handtekeningen een heel sterk signaal uit Nederland afgegeven in Spanje. Ook in het land zelf is steeds meer weerstand tegen de jacht, dus we hopen hiermee ook de tegenstanders van de jacht in Spanje te ondersteunen.”

Gisteren is in het Spaanse Parlement een wetsvoorstel gepresenteerd door PACMA, de Spaanse partij voor de dieren, om de jacht met honden aan banden te leggen. Jullie handtekeningen kunnen hierdoor nóg meer druk uitoefenen. Zeker omdat politieke partijen in Spanje aangeven dat publieke druk vanuit andere EU-landen erg serieus wordt genomen. Bekijk hieronder de aanbiedingsbrief:

Dank!

De petitie van World Animal Protection en AnimalsToday.nl krijgt steun van Dutch Galgo Lobby, Greyhounds in Nood Nederland en Greyhounds Rescue Holland. De organisaties gaan na deze petitie door met het uitoefenen van publieke en politieke druk in Spanje en bij de Europese Unie. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

"We hebben met dit enorme aantal handtekeningen een heel sterk signaal uit Nederland afgegeven in Spanje."

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp