Ruim 13.000 honden extra gered

28/02/2014

De klinieken van DierenDokters hebben in 2013 ons ‘Red Collar’ programma ondersteund, wat leidt tot het redden van meer dan 13.000 honden van een wisse dood. WSPA zal het geld gebruiken voor een van haar vaccinatieprogramma’s in Azië.

“Een prachtig resultaat waar we heel blij mee zijn. We bedanken de Dierendokters dan ook hartelijk”, aldus Ruud Tombrock, directeur WSPA Europa.

Goed dierendoel

De dertien praktijken van DierenDokters kiezen elk jaar een goed dierendoel om te ondersteunen. In 2013 was dat WSPA Nederland. Meer specifiek onze 'Red Collar' campagne tegen het zinloos en vaak op wrede wijze doden van honden die misschien wel, misschien niet hondsdol zijn. 

Het afmaken van honden vanwege angst voor hondsdolheid – een ook voor mensen dodelijke ziekte – is niet alleen wreed maar ook zinloos. Deze aanpak roeit wel dieren uit, maar niet de ziekte. WSPA doet het anders en beter: we vaccineren de honden en doen ze een rode halsband (red collar in het Engels) om ten teken dat ze niet gevaarlijk zijn.

Een prik, twee dieren

DierenDokters steunde de aanpak van WSPA door voor elke vaccinatie in de klinieken een bedrag van € 2,30 – de kosten van een vaccinatie in een land als Bangladesh – aan de dierenwelzijnsorganisatie te doneren. Ook werd de eigenaren van in de kliniek gevaccineerde dieren onder het motto ‘Een prik, weer twee dieren gered’ gewezen op de mogelijkheid een bijdrage aan de ‘Red Collar’ actie beschikbaar te stellen.

Na aan het hart

Voorman Maico Boumans van DierenDokters zegt: “Het bestrijden van dierenleed dat door menselijk toedoen is ontstaan, is iets wat ons als dierenartsen heel erg past en na aan het hart ligt. Ik ben dan ook echt super trots op het resultaat; met een relatief kleine groep van dertien praktijken hebben we het verschil kunnen betekenen voor meer dan 13.000 honden."

"Het bedrag voor meer dan 11.000 honden is door de dierenartsen zelf ter beschikking gesteld! Hoewel de actie in deze vorm nu gestopt is hoop ik dat we in de toekomst nog veel meer voor WSPA kunnen betekenen.“

Verwante artikelen:

  • DierenDokters in actie voor honden
  • Dierenartsen in actie
  • Hondsdolheid de wereld uit