SeaWorld San Diego bouwt shows met orka’s geleidelijk af

10 november 2015

SeaWorld San Diego heeft gisteren, 9 november, aangekondigd dat het haar shows met orka’s gaat afbouwen tot 2017. Met het beëindigen van deze shows zal het park een nieuwe ‘orka-ervaring’ introduceren gericht op de orka’s in hun natuurlijke omgeving. Dit is een belangrijke stap van het bedrijf.

De koerswijziging van deze belangrijke locatie markeert een grote verschuiving voor het bedrijf. Het is een antwoord op de groeiende publieke druk voor positieve verandering voor de dieren die in het park in gevangenschap leven. De beslissing, gecombineerd met het recente verbod door de California Coastal Commision op het fokken van orka’s in het park, zal het aantal orkashows in de VS sterk laten verminderen.

Meer stappen nodig voor dierenwelzijn

“SeaWorld’s aankondiging dat het zal stoppen met de beruchte orkashows in San Diego is een belangrijke eerste stap voor het bedrijf; shows met orka’s en andere zeezoogdieren zijn wreed en gaan tegen de natuur in van deze dieren,” zegt directeur Pascal de Smit van World Animal Protection Nederland. “Deze stap is alleen niet genoeg. We dringen er bij SeaWorld op aan om in al hun parken te stoppen met fokken en het houden van zeezoogdieren helemaal uit te faseren.

In plaats daarvan kunnen ze een oprechte opvang worden voor zeezoogdieren. Zoals SeaWorld nu heeft erkend, is het welzijn van zeezoogdieren in toenemende mate belangrijk voor haar publiek, dat niet langer wil zien dat deze dieren voor entertainment worden uitgebuit. Een leven in gevangenschap staat voor deze dieren in geen vergelijking met het leven dat zij in hun natuurlijke omgeving zouden hebben. Het zorgt voor stress en extreem veel leed voor deze intelligente dieren.

We verwelkomen ook het wetsinitiatief om het houden van orka’s in gevangenschap geleidelijk helemaal uit te bannen in de VS. Als deze wetgeving wordt aangenomen, zal dit een geweldig positief effect hebben op alle zeezoogdieren en een boodschap afgeven aan de rest van de wereld, namelijk dat wilde dieren in het wild horen,” concludeert Pascal de Smit.

Wilde dieren. Geen entertainers.

World Animal Protection werkt al sinds 1991 aan het voorlichten van mensen over de problemen rondom het houden van zeezoogdieren in gevangenschap.

Over de hele wereld worden wilde dieren in gevangenschap gehouden en lijden zij extreem, enkel en alleen om toeristen te vermaken. Leer hier meer over wat jij op vakantie kunt doen om wilde dieren te beschermen.

 

Deze stap is alleen niet genoeg. We dringen er bij SeaWorld op aan om in al hun parken te stoppen met fokken en het houden van zeezoogdieren helemaal uit te faseren.

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp