Situatie kritiek voor de dieren in Gaza

23 januari 2009

Vorige week heeft WSPA financiële hulp gegeven aan de Palestine Wildlife Society (PWLS) om de medicijnen te kopen die dringend noodzakelijk zijn voor de gewonde werkdieren in Gaza. Uit de berichten blijkt dat de dieren nog zwaarder onder de oorlog lijden dan we al vreesden.

Na de wapenstilstand hebben de plaatselijke dierenartsen Dr Orhan Khateeb en Dr Reem Khoury kans gezien om de PWLS, die deel uitmaakt van het netwerk van bij WSPA aangesloten organisaties, meer gedetailleerde informatie te sturen over de toestand van de dieren in Gaza.

De hardwerkende ezels en paarden in het gebied zijn essentieel voor de wederopbouw en om de inwoners van Gaza weer iets van het normale leven terug te geven. Het lokale transport van goederen en mensen is immers voor het grootste deel van hen afhankelijk. 

Zowel het vee als de dieren in dierentuinen zijn getroffen

Wat de dierenartsen meldden bevestigde onze verwachtingen. De dieren hadden acuut eerste hulp nodig. Ze leden vooral onder de verwondingen die ze in de strijd hadden opgelopen en onder het gebrek aan voedsel en water.

Aanvankelijk was de PWLS van plan om hulp en verzorging te bieden aan werkpaarden en -ezels en aan een aantal gezelschapsdieren. Echter, de artsen Khateeb en Khoury berichtten ons dat ook schapen en geiten, en de dieren in de dierentuin van Gaza dringend hulp nodig hadden.

Doordat de eigenaars en verzorgers niet konden reizen om hen bij te staan, zijn er al veel slachtoffers onder de dieren gevallen. 

De volgende stappen

De PWLS is van plan om dit weekeinde het noorden van de Gaza-strook binnen te gaan met apparatuur en medicijnen, om zo beter te kunnen bepalen wat er nodig is voor het welzijn van de dieren daar. Dit met inbegrip van de dieren in de dierentuinen.

In de tussentijd kunnen de plaatselijke dierenartsen gebruik maken van de US$10.000 aan diergeneeskundige voorraden die WSPA heeft geschonken om de wonden van de dieren te behandelen en ondervoeding te bestrijden.

Help mee en doneer nu

Verwante artikelen:

  • Noodhulp
  • Noodhulp in Bangladesh
  • Zorg voor dieren na een cycloon
  • Waarom dieren ertoe doen bij een ramp
Categorieën: 

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp