Succes in Chili: WSPA supporters redden driehonderd zeeleeuwen

22 mei 2012

WSPA viert, samen met partnerorganisatie Ecoceanos, een succesvol resultaat van de SOS Zeeleeuwen Chili campagne. Driehonderd zeeleeuwen zijn behoed voor zinloze slachting!

Meer dan 100.000 supporters wereldwijd zijn in actie gekomen om president Piñera van Chili duidelijk te maken dat de massale ruiming van zeeleeuwen onacceptabel is.

We zijn blij te kunnen melden dat publieke druk – samen met onze lobby activiteiten – de Chileense overheid tot actie heeft aangezet: de afdeling Visserij heeft aangekondigd dat de plannen van de baan zijn om het jagen op zeeleeuwen toe te staan in Chileense wateren.

SOS: zeeleeuwen in gevaar

De laatste jaren lopen zeeleeuwen het risico gevangen en levend geëxporteerd  te worden om ‘op te treden’ in dierentuinen en dolfinaria. Of ze worden gedood voor delen van hun lijf.

Deze zeezoogdieren krijgen de schuld van de visschaarste in de regio en van het beschadigen van visnetten, terwijl de oorzaak van de viscrisis decennia van overbevissing is. De slachting van zeeleeuwen is daarom zinloos en wreed. 

Deze kleine, maar belangrijke overwinning in Chili is een symbolische stap voorwaarts: een overheidsorgaan dat we hebben kunnen overtuigen op te houden met het doden van dieren, maar in plaats daarvan te zoeken naar duurzame en diervriendelijke manieren van omgaan met zeeleeuwen en hun interacties met de visserij.

Volgende stappen om wreedheid tegen zeeleeuwen tegen te gaan

WSPA en Ecoceanos blijven lobbyen bij het Chileense Huis voor Afgevaardigden om steun te krijgen voor een wet die de zeeleeuwen moet beschermen: een permanent nationaal beleid tegen het jagen en slachten van zeeleeuwen.

We onderzoeken bovendien onregelmatigheden in de zeeleeuwenpopulatie, die zouden kunnen duiden op illegale handel. Daarover zullen we rapport uitbrengen.

We willen iedereen bedanken die de campagne tot dusver heeft gesteund – dankzij jouw hulp zijn honderden zeeleeuwen gered – en hopelijk worden ze in de toekomst permanent beschermd.

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp