Thaise politie onderschept schubdieren

21/02/2015

Honderdvijftig schubdieren die van Birma (Myanmar) via Thailand naar China werden gesmokkeld, zijn door het Thaise leger onderschept. Daarmee zijn de dieren gered van een akelig lot: verwerkt te worden tot zogenaamde traditionele medicijnen.

De inbeslagname van de levende schubdieren, ook wel pangolins genoemd, in de stad Chiang Mai was de grootste ooit. De handelswaarde wordt geschat op bijna 80.000 euro.

Geloof

De handel in schubdieren draait om hun schubben, die een sterke medicinale werking zouden hebben. Daar is echter geen wetenschappelijk bewijs voor. Maar het geloof in de heilzame werking leidt ertoe dat vandaag de dag tienduizenden dieren wreed worden gevangen in de jungle en illegaal verhandeld.

Opsporen en voorkomen

World Animal Protection werkt samen met de Thaise regering om de levensomstandigheden van onderschepte wilde dieren te verbeteren. Ook helpt ons onderzoeksteam de autoriteiten in Thailand en andere partners om de illegale handel op te sporen en te voorkomen. Die handel is een ernstige bedreiging voor het voortbestaan van de dieren. We zijn vol lof voor de aanpak van de regering in Thailand om deze handel aan te pakken.