Toeristen vermaken is geen leven voor een leeuw

13 augustus 2015

De nieuwe trends om met leeuwen te wandelen of leeuwenwelpen te knuffelen, bezorgt die dieren een leven van lijden. Door eraan mee te doen, helpen toeristen onbedoeld deze voortgaande martelingen te financieren

Leeuwen zijn ongelooflijke dieren, vorstelijk, statig en dodelijk.  Het is goed te begrijpen waarom nietsvermoedende toeristen hen graag persoonlijk en van dichtbij willen meemaken. Het is tragisch om te zien hoe deze interesse in wilde dieren een wrede bedrijfstak in stand houdt en laat groeien.

Er zijn natuurlijk veel manieren om leeuwen in hun natuurlijke omgeving te zien. In het wild kun je hun natuurlijke gedrag zien en begrijpen wat leeuwen maakt tot de ontzag inboezemende koningen van het oerwoud.

Geen natuurlijk leven

Maar leeuwen die met toeristen wandelen, wordt hun natuurlijke leven onthouden. Ze worden meestal door mensen opgevoed om een sterke binding met hen te ontwikkelen. Zo krijgen ze nooit de kans om als een echte leeuw te leven. Ze zullen nooit leren om te jagen of in staat zijn om in al hun pracht urenlang te spelen met de andere welpen en volwassenen.

Ze krijgen ook niet de mogelijkheid om hun adolescentie met hun moeder door te brengen, van haar te leren en door haar gevoed te worden; cruciale onderdelen van hun ontwikkeling.

Abnormale leeuwen

Het eindresultaat zijn abnormale volwassen leeuwen zonder de nodige sociale vaardigheden om in het wild te overleven. Bijgevolg zijn de beweringen van de parken dat hun dieren ‘echt’ zijn en 'leven zoals de natuur het bedoelt', volstrekt onwaar zijn.

Om door mensen grootgebracht te worden, moeten leeuwenwelpen op zeer jonge leeftijd gescheiden worden van hun moeder. Net als alle zoogdieren zijn leeuwen als ze opgroeien afhankelijk van hun moeder en binden ze zich heel snel. Van hun moeder gescheiden, worden ze ongelooflijk verdrietig en angstig, terwijl de moeder radeloos is door het gemis van haar welpen.

Help leeuwen te beschermen

Om door mensen grootgebracht te worden, moeten leeuwenwelpen op zeer jonge leeftijd gescheiden worden van hun moeder.

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp