Voordat ze boeken: laat nu de hele wereld van de olifant afstappen

04/10/2014

Onze campagne ‘Stap van de olifant af’ krijgt op dierendag een wereldwijd vervolg. We laten toeristen die online op zoek zijn naar olifantenritjes het verborgen dierenleed hierachter zien.

De meeste toeristen weten niet welk  dierenleed schuilgaat achter olifantenritten. De olifanten worden al op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald, vaak uit het wild. Ze worden vervolgens opgesloten in zeer krappe ruimtes of vastgebonden en krijgen geen eten en drinken. Hierdoor wordt hun wil gebroken, zodat ze de menselijke dominantie voorgoed accepteren. Vaak wordt ernstige pijn toegebracht om dit proces te versnellen. En ook hun verdere leven is weinig plezierig: de dieren staan lange uren vastgeketend en hebben geen normale sociale interactie met soortgenoten.

 

Dierenvrienden aanspreken, voordat ze boeken

65 procent van alle toeristen plant hun vakantie online. Wij willen deze groep bewust maken van dit dierenleed, nog voordat ze boeken. Omdat we er zeker van zijn dat ze geen olifantenrit meer willen boeken, wanneer ze de waarheid weten.

Daarom lanceren we op 4 oktober, Werelddierendag, een nieuw filmpje dat de wreedheden achter het toeristisch vermaak met wilde dieren onthult. Wanneer mensen online op zoek gaan naar olifantenritten, komen ze via de zoekmachine bij dit filmpje terecht.

Help mee en deel nu dit filmpje zodat toeristen over de hele wereld de waarheid leren kennen, voordat ze boeken. Laat nu de hele wereld van de olifant afstappen!

Het verhaal achter kikkerbillen

kikkers

De meeste kikkers voor de kikkerbillenhandel worden in het wild gevangen, boven op elkaar in een zak gestopt en naar de verwerkingsplek gebracht, soms vele...