We blijven in Nepal noodhulp bieden aan dieren

01/06/2015

Op 31 mei 2015 heeft ons Thaise noodhulpteam de hulpverlening in Nepal overgenomen van onze collega’s uit India die direct na de aardbeving aan de slag gingen voor de dieren in nood.

Apen breken huizen open om iets te eten te vinden.

Daarmee komt onze hulpverlening in een nieuwe fase met een breder bereik van hulp en verzorging. Ook zullen de collega’s uit Thailand verder in kaart brengen welke nood het gevolg is van de tweede aardbeving die Nepal heeft getroffen.

Vrijgevigheid

We hebben wereldwijd zo’n 400.000 euro opgehaald ten bate van de noodhulp in Nepal. Dit prachtige bedrag weerspiegelt de vrijgevigheid van onze donateurs. Die zijn ook hard nodig omdat de verwoestingen enorm zijn en de bevolking nog altijd in grote shock verkeert. De mensen vrezen nog steeds mogelijke naschokken. Donaties zijn nog altijd zeer welkom.

Chaotisch

Usay Singh Karki is een dierenarts die zich vrijwillig heeft aangesloten bij ons noodhulpteam. Hij noemt de toestand in het land ‘chaotisch’. “Overal zijn de aardbevingen nog altijd het belangrijkste onderwerp van gesprek. Je voelt de angst voor een mogelijke derde grote aardschok en de verdere verwoesting die die kan aanrichten.”

Apentempel

“De aardbevingen hebben grote schade aangericht aan het cultureel erfgoed van Nepal, zoals de ‘Apentempel’ in de vallei van Kathmandu. Voor het noodlot toesloeg werd die tempel door veel toeristen bezocht, die de daar verblijvende apen en honden voedsel gaven. Omdat de tempel nu gesloten is, moeten de dieren zelf eten opscharrelen. Apen breken huizen open om iets te eten te vinden.”

Zwanger

“Maar ook het vee”, meldt Usay Singh Karki,”heeft ernstig te lijden van het natuurgeweld. De koeien en buffels die het hebben overleefd, kampen nu met ondervoeding. Het is hartverscheurend te bedenken dat veel zwangere dieren niet in staat zullen zijn om gezonde kalfjes te baren, aangezien ze zelf nauwelijks te eten hebben. De littekens van de aardbevingen zullen nog jarenlang merkbaar zijn.” 

Doneer nu

Prijs voor dierenopvang Costa Rica

Costaricaans hondje in opvang

De Marsh International Animal Welfare Prijs is dit jaar weer uitgereikt. De winnaar, Asociacion Humanitaria Para la Proteccion Animal de Costa Rica, de...