WSPA feliciteert TUI Duitsland met schrappen orka- en dolfijnenshows

05/02/2014

TUI Duitsland, de grootste reisorganisatie van Duitsland, stopt met excursies naar orka- en dolfijnenshows. Dit is een belangrijke stap binnen de reisbranche en WSPA feliciteert TUI Duitsland dan ook met dit genomen besluit.

We hopen dat meer reisorganisaties dit goede voorbeeld snel volgen.

Dierenleed in dolfinaria

Veel dolfijnen die uiteindelijk terecht komen in dolfinaria worden rechtstreeks uit het wild gevangen - bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse slachting in Taiji. Maar daarnaast voldoet het leven in een dolfinaria bij lange na niet aan de behoefte van dolfijnen, laat staan aan de behoefte van de nog vele male grotere orka’s. 

Dolfijnen en orka’s in gevangenschap leven meestal in veel te kleine bassins. Maar zelfs dolfinaria met grote en aantrekkelijk uitziende bassins kunnen nooit de uitgestrekte en dynamische oceanen evenaren waar deze dieren in thuishoren. Zo zwemmen dolfijnen in het wild gemakkelijk zestig kilometer per dag, iets wat onmogelijk is in een bassin. 

Wat doet WSPA

Veel mensen zijn zich niet bewust van het leed dat schuil gaat achter de ‘glimlach’ van een dolfijn. Het mentale en fysieke lijden dat deze intelligente dieren een leven lang in gevangenschap doorstaan is niet zichtbaar, maar daarom niet minder acceptabel. 

WSPA bestrijdt dit dierenleed op verschillende manieren. Zo moedigen we reisorganisaties aan om excursies naar dolfinaria, zoals het populaire Sea World, uit hun vakantieaanbod te schrappen. Daarnaast bieden we voorlichting aan vakantiegangers, financieren we wetenschappelijk onderzoek naar de omstandigheden in gevangenschap en roepen we regeringen op dolfinaria te verbieden. 

Wat jij kunt doen

Help ons om een eind te maken aan het lijden van dolfijnen en orka's in gevangenschap. Lees hieronder hoe je kunt helpen:

  • Bezoek nooit een dolfijnenshow of een attractie met deze dieren en vermijd ook het zwemmen met dolfijnen.
  • Vertel vrienden en familie over het lot van dolfijnen en orka's in gevangenschap en moedig hen aan deze dieren alleen in de vrije natuur te bekijken. Bij een verantwoorde tour wordt interactie met de dieren vermeden.
  • Schrijf naar reisorganisaties, dolfinaria en regeringen en leg uit waarom dolfijnen en orka's niet geschikt zijn voor een leven in gevangenschap en laat de reisorganisaties beloven geen attracties te bezoeken of te promoten waar dolfijnen en orka's in voorkomen. 

Volg ons ook op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws.

Verwante artikelen:

  • Dolfijnen in gevangenschap
  • Kom in actie tegen de dolfijnenjacht in Taiji
  • Toeristen mijden Faeröer om walvisjacht

Reactie op afmaken haaien in Australië

haai

In West-Australië worden na enkele incidenten haaien gedood, reden waarom velen van jullie contact met ons hebben opgenomen om te laten weten dat jullie...

Ruim 13.000 honden extra gered

pup-red-collar

De klinieken van DierenDokters hebben in 2013 ons ‘Red Collar’ programma ondersteund, wat leidt tot het redden van meer dan 13.000 honden van een wisse dood....