Zwitserland wil verbod op dolfijnen in gevangenschap

15 maart 2012

WSPA zet zich in voor een verbod op het houden van dolfijnen en walvissen in gevangenschap vanwege de traumatische vangstmethoden en het onacceptabele lijden van deze dieren in dolfinaria.

Het uitganspunt van de Zwitserse Tweede Kamer is dat geen enkele faciliteit kan voldoen aan de levensstandaarden en complexe vereisten die nodig zijn om deze zeer intelligente en sociaal complexe dieren te houden.

Helaas dient ook de Zwitserse Eerste Kamer het wetsvoorstel goed te keuren voordat deze definitief in werking kan gaan. De Eerste Kamer besprak het voorstel gisteren en wees een volledig verbod af. In plaats daarvan stelden ze voor om een verbod in te stellen op het importeren van dolfijnen. Dit voorstel zal nu verder worden besproken in mei.

Grote stap voorwaarts in strijd tegen wrede industrie

Claire Bass, campagneleider oceanen van WSPA, zei hierover: “We vinden dat de Zwitserse overheid verder had kunnen gaan in het ondersteunen van een totaal verbod op het houden van dolfijnen in gevangenschap. Maar we zijn we positief over het voorgestelde import verbod omdat dit al een grote stap voorwaarts betekent in onze strijd om deze wrede industrie te stoppen, in Zwitserland en in de Europese Unie.”

“Het dolfinarium in Zwitserland is een gevangenis voor drie dolfijnen. Een van hen is, net als honderden anderen, gevangen tijdens een chaotische en gewelddadige jacht voordat hij in het Zwitserse dolfinarium terecht kwam. We vragen de Zwitserse overheid dan ook met klem om in te stemmen met het importverbod zodat er geen nieuwe dolfijnen meer in Zwitserse gevangenschap moeten leven.”

Meer informatie over de sterke onderbouwing voor een einde aan het houden van dolfijnen en walvissen in gevangenschap lees je hier.

Verwante artikelen:

  • Walvisjacht of walviswelzijn
  • Zeehonden gezocht: Levend, niet dood
  • 1 september dolfijnendag en 6 manieren om dolfijnen te helpen

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp