Laat je stem horen en draag bij aan het stoppen van dit dierenleed

Wilde dieren – geboren in gevangenschap of uit het wild gehaald – worden hun leven lang misbruikt in wrede toeristenattracties. Spreek je hiertegen uit! Jouw stem gebruiken we om slechte parken te overtuigen dat mensen níet willen dat dieren lijden voor toeristisch vermaak.

Ontvang de gratis actiesticker zodat je kunt laten zien dat je tegen toeristische attracties met wilde dieren bent!

Het lijkt zo leuk: een ritje op de rug van een olifant, het knuffelen van tijgers, het wandelen met leeuwen of het bezoeken van een dolfijnenshow. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter dit onschuldig ogende toeristisch vermaak vaak bruut dierenleed schuilt. 

Dierenmishandeling voor onschuldig ogend vermaak

Momenteel lijden zo’n 550.000 dieren in wrede attracties, enkel om toeristen te vermaken. Voordat een wild dier wordt ingezet voor toeristisch vermaak, moet het dier zich onderwerpen aan de mens. Tijdens ons onderzoek in Thailand samen met Loretta Schrijver, hebben we gezien dat dit wordt gedaan door fysieke en mentale mishandeling, onder andere door:

  • het dier te pijnigen; olifanten worden bijvoorbeeld geslagen met een scherpe metalen haak.
  • het dier te onthouden van voedsel.
  • het dier op te sluiten in een kleine kooi, of aan een veel te korte ketting.
  • het dier hun natuurlijke gedrag te ontnemen.

Actiesticker voor op je mobiele telefoon: laat je stem horen en ontvang de actiesticker zodat je kunt laten zien dat je tegen toeristische attracties met wilde dieren bent!

 

 

 

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest