Vraag de actiesticker aan

Met jouw stem voorkomen we samen dat dieren lijden voor toeristisch vermaak. Help mee de boodschap te verspreiden en vraag een actiesticker aan voor je telefoon! Met deze actiesticker laat jij zien dat je tegen toeristische attracties met wilde dieren bent. 

Het lijkt zo leuk: een ritje op de rug van een olifant, het knuffelen van tijgers of het bezoeken van een dolfijnenshow. Maar wat veel mensen niet weten, is dat achter dit onschuldig ogende toeristisch vermaak bruut dierenleed schuilt. 

Dierenmishandeling voor onschuldig ogend vermaak

Voordat een wild dier wordt ingezet voor toeristisch vermaak, moet het dier zich onderwerpen aan de mens. Tijdens ons onderzoek in Thailand samen met Loretta Schrijver, hebben we gezien dat dit wordt gedaan door fysieke en mentale mishandeling, onder andere door:

  • Het dier pijnigen, zoals olifanten die worden geslagen met een scherpe metalen haak.
  • Het dier onthouden van voedsel.
  • Het dier opsluiten in te kleine kooien, of aan een veel te korte ketting.
  • Het dier onthouden van natuurlijk gedrag.

Jouw stem draagt bij aan het stoppen van dit dierenleed

Samen met jou willen we ervoor zorgen dat wilde dieren niet meer hoeven te lijden voor toeristisch vermaak. Wanneer de vraag vanuit toeristen afneemt, zal er uiteindelijk een einde komen aan de uitbuiting van deze dieren. Zo blijven wilde dieren waar ze horen: in het wild. Help mee de boodschap te verspreiden, door de actiesticker voor je telefoon aan te vragen. Hiermee laat jij zien geen wrede attracties met wilde dieren te bezoeken.

Boek daarnaast bij een diervriendelijk reisbureau. We werken samen met reisorganisaties als TUI, FOX Verre Reizen van ANWB en Djoser om diervriendelijk toerisme te promoten. Zo hebben al meer dan 160 reisorganisaties toegezegd geen attracties meer te promoten waar olifantenritten en -shows worden aangeboden.

 

 

 

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest