Diervriendelijker eten

Een makkelijke manier om iets voor de dieren (en het milieu en je eigen gezondheid) te doen, is door te letten op wat je eet. Door diervriendelijker te eten, draag je iedere dag bij aan een beter leven voor dieren. Maar is dat niet lastig en duur? Dat hoeft niet! Hieronder vind je drie tips om lekker én diervriendelijk te eten. 

 1. Let bij dierlijke producten op de keurmerken
  Wanneer je dierlijke producten koopt, kun je kiezen voor artikelen met een keurmerk. Voor eieren en vlees bestaat er het Beter Leven Keurmerk. Het keurmerk bestaat uit drie sterren. Hoe meer sterren het product heeft, hoe beter het leven van het dier. Meer informatie over wat elke ster betekent voor het specifieke dier kun je vinden op de website van Beter Leven Keurmerk. Bij zuivel kun je letten op het Weideganglogo, dat garandeert dat koeien tenminste 120 dagen per jaar, zes uur per dag buiten komen. Nog beter is biologische zuivel of zuivel van ‘Weide weelde’, waarin naast weidegang voor koeien extra aandacht is voor de weidevogels.
   
 2. Vervang zuivelproducten door plantaardige producten
  Je kunt ook eens proberen zuivel te vervangen voor een plantaardige variant. Er zijn tegenwoordig veel opties! Eet je ’s ochtends graag ontbijtgranen met melk? Dan kun je je melk vervangen door bijvoorbeeld soja-, amandel-, rijst- en haverdrank. Iedere soort heeft zijn eigen smaak, dus er is genoeg uit te proberen. Maar ook voor bijvoorbeeld yoghurt zijn er allerlei alternatieven te vinden. Ook zijn er plantaardige variaties te vinden voor andere zuivelproducten zoals kwark, kaas, room, boter en vla. 
   
 3. Probeer alternatieven voor voor vlees en vis
  Je kunt er natuurlijk ook (af en toe) voor kiezen om geen vlees en vis meer te eten. In de supermarkt zijn er lekkere alternatieven te vinden voor vlees en vis. Van falafel tot tofu en van groenteburger tot schnitzel, er is van alles!

  Via de site van Wakker Dier kun je je aanmelden voor een nieuwsbrief: de Wakkere Winkelaar. Na aanmelding ontvang je iedere week een e-mail met aanbiedingen voor biologische, Beter Leven-producten of vleesvervangers van de dertien meest bezochte supermarkten. Daarnaast kun je op internet enorm veel blogs vinden met de lekkerste vegetarische of veganistische recepten. Op deze site worden bijvoorbeeld 10 inspirerende vegetarische blogs genoemd. 

  Vind je al dat zoeken maar niks? Er zijn op Facebook meerdere pagina's die veganistische recepten online zetten, zoals Bosh, So Vegan en The Buddhist Chef. Ze zetten korte filmpjes van het recept op Facebook met een link naar het complete recept. Zo komen de lekkerste recepten gewoon langs in je tijdlijn. 

​Heb jij nog goeie tips op het gebied van diervriendelijker eten? Stuur ons dan een mailtje via info@worldanimalprotection.nl!

 

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp
Wat kun je nog meer doen voor een diervriendelijk leven
Media
Media