Dolfijnen zijn wilde dieren, geen entertainers

Lees hier over dolfijnen in het wild, dolfijnen in gevangenschap en wat jij kunt doen om te helpen.

Dolfijnen zijn intelligente en sociale dieren. In het wild hebben zij veel contact met hun soortgenoten, jagen zij op vis en hebben hele kustgebieden als speelomgeving. Dolfijnen zwemmen vaak meer dan zestig kilometer per dag en gebruiken hierbij hun sonar om de omgeving te verkennen.

Dolfijnen horen vrij te kunnen zwemmen in de oceaan en niet opgesloten te zitten in betonnen tanks of kunstmatige meertjes. Lees hier meer over het schrijnende verschil tussen het leven van een dolfijn in het wild en een dolfijn in gevangenschap.

World Animal Protection zet zich in voor een verbod op het houden van dolfijnen in gevangenschap. Deze intelligente dieren horen thuis in het wild, hun welzijn wordt dan ook ernstig aangetast door een leven in gevangenschap. 

Help ons dolfijnen in gevangenschap tegen te gaan. Koop geen kaartje meer voor het dolfinarium en vertel anderen over het leed van dolfijnen in gevangenschap

Laat ons weten wat jij denkt: Is een dolfijn in het Dolfinarium gelukkig?

Waar komen gevangen dolfijnen vandaan? Leven dolfijnen langer in het wild of in gevangenschap? Wat moeten dolfinaria volgens World Animal Protection doen? Vind het antwoord op deze en meer vragen hier.