Nalaten via je testament

De dierenwelzijnsprojecten van World Animal Protection kosten geld, veel geld. Daarom kan World Animal Protection niet zonder financiële ondersteuning. Giften van mensen zoals jij, mensen die dieren een warm hart toedragen, zijn zeer welkom en nodig.

Help de dieren en neem World Animal Protection op in je testament

Misschien wil je overwegen om World Animal Protection op te nemen in jouw testament. Een prachtige bestemming voor wat je hebt opgebouwd tijdens leven. Je helpt ons hiermee om dieren wereldwijd te beschermen, nu en in de toekomst. Een aantal belangrijke projecten hebben we alleen kunnen uitvoeren mede dankzij de giften die ons zijn nagelaten. Jouw geld wordt op een effectieve manier besteed aan een bijzonder goed doel, de dieren.

Wist je dat alles naar de dieren gaat en niet naar de belasting?

Normaal gesproken moeten mensen die geld en/of goederen ontvangen uit een nalatenschap daar belasting over betalen. World Animal Protection is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij vrijgesteld zijn van het betalen van belasting over nalatenschappen. Jouw nalatenschap aan onze organisatie komt dus geheel ten goede aan de dieren waarvoor wij ons inzetten. 

Hoe maak je World Animal Protection tot jouw erfgenaam?

Nalaten aan World Animal Protection is makkelijker dan u denkt.  Het meest belangrijke is dat u zelf uw wensen in kaart brengt. Wie wilt u dat uw erfgenamen zijn en hoe wilt u uw nalatenschap verdelen? Natuurlijk zijn wij erg blij dat u overweegt om World Animal Protection wilt laten delen in uw nalatenschap. U kunt dit op drie manieren doen.

 1. Een vast bedrag
  Met een legaat laat u een vast bedrag of bepaalde goederen na aan World Animal Protection. Het resterende deel van uw nalatenschap wordt verdeeld over uw erfgenamen zoals uw kinderen, familieleden of vrienden. 
   
 2. Als enig erfgenaam
  Wilt u dat uw volledige nalatenschap ten goede komt aan de bescherming van dieren? Dan kunt u World Animal Protection als enig erfgenaam benoemen. 
   
 3. Als mede-erfgenaam

  U kunt in uw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar World Animal Protection er één van is. U bepaalt zelf hoe u uw nalatenschap over uw erfgenamen verdeelt.

  Heeft u eenmaal bepaald hoe u uw nalatenschap wilt verdelen, dan maakt u een afspraak met de notaris. Deze stelt uw testament op waarna u deze toegestuurd krijgt. Bent u het eens met de inhoud? Dan kunt u uw testament ondertekenen op het kantoor van de notaris. 

Indien je World Animal Protection in jouw testament wenst op te nemen, dan heb je de volgende gegevens nodig: "Stichting World Animal Protection Nederland" statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40531234. 

Doe de TestamentTest

Door veranderde wet-en regelgeving kan het zijn dat uw testament verouderd is. Wilt u weten of uw testament nog actueel is? Doe dan de gratis testamenttest en krijg passend advies. 

© TestamentTest.nl

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Denkt u erover om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wilt u World Animal Protection benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Persoonlijk contact

Wil je graag meer weten over nalaten aan dieren? Neem dan contact op met Odette Bes, via telefoonnummer 070 314 2838 of OdetteBes@worldanimalprotection.nl. Zij gaat graag met jou in gesprek om de mogelijkheden van nalaten aan dieren met je te bespreken. 

Heb je World Animal Protection al opgenomen in jouw testament? Laat het ons dan weten, zodat wij je kunnen informeren over de projecten waarin je geïnteresseerd bent. 

“Met een testament houdt u zelf de regie wat er met uw nalatenschap gebeurt. Voordeel van nalaten aan een goed doel is dat zij zijn vrijgesteld van erfbelasting. Zo blijft er meer over voor het werk van het goede doel." Danielle van Iperen, Ellens & Lentze notariaat

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest

De heer Knape besloot zijn geld achter te laten aan de dieren

“Ik heb altijd wat met dieren gehad. Dat heb ik al van huis uit meegekregen, mijn moeder was gek op dieren en zo ben ik er geleidelijk ingerold. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom trek ik mij hun lot aan.” 

Lees het hele interview met de heer Knape hier