Nalaten via je testament

De dierenwelzijnsprojecten van World Animal Protection kosten geld, veel geld. Daarom kunnen wij niet zonder financiële ondersteuning. Giften van mensen zoals jij, mensen die dieren een warm hart toedragen, zijn zeer welkom en nodig.

Help de dieren en neem World Animal Protection op in je testament

Misschien wil je overwegen om World Animal Protection op te nemen in jouw testament. Een prachtige bestemming voor wat je hebt opgebouwd tijdens leven. Je helpt ons hiermee om dieren wereldwijd te beschermen, nu en in de toekomst. Een aantal belangrijke projecten hebben we alleen kunnen uitvoeren mede dankzij de giften die ons zijn nagelaten. Jouw geld wordt op een effectieve manier besteed aan een bijzonder goed doel, de dieren.

Wist je dat alles naar de dieren gaat en niet naar de belasting?

Normaal gesproken moeten mensen die geld en/of goederen ontvangen uit een nalatenschap daar belasting over betalen. World Animal Protection is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij vrijgesteld zijn van het betalen van belasting over nalatenschappen. Jouw nalatenschap aan onze organisatie komt dus geheel ten goede aan de dieren waarvoor wij ons inzetten. 

Hoe maak je World Animal Protection tot jouw erfgenaam?

Nalaten aan World Animal Protection is makkelijker dan je denkt.  Het meest belangrijke is dat je zelf jouw wensen in kaart brengt. Wie wil je dat je erfgenamen zijn en hoe wil je jouw nalatenschap verdelen? Natuurlijk zijn wij erg blij dat je overweegt om World Animal Protection te laten delen in jouw nalatenschap. Je kan dit op drie manieren doen.

 1. Een vast bedrag
  Met een legaat laat je een vast bedrag of bepaalde goederen na aan World Animal Protection. Het resterende deel van je nalatenschap wordt verdeeld over jouw erfgenamen zoals kinderen, familieleden of vrienden. 
   
 2. Als enig erfgenaam
  Wil je dat jouw volledige nalatenschap ten goede komt aan de bescherming van dieren? Dan kan je World Animal Protection als enig erfgenaam benoemen. 
   
 3. Als mede-erfgenaam

  Je kan in jouw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar World Animal Protection er één van is. Je bepaalt zelf hoe je jouw nalatenschap over erfgenamen verdeelt.

  Heb je eenmaal bepaald hoe je jouw nalatenschap wilt verdelen, dan maak je een afspraak met de notaris. Deze stelt je testament op waarna je deze toegestuurd krijgt. Ben je het eens met de inhoud? Dan kan je jouw testament ondertekenen op het kantoor van de notaris. 

Indien je World Animal Protection in jouw testament wenst op te nemen, dan heb je de volgende gegevens nodig: "Stichting World Animal Protection Nederland" statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 40531234. 

Doe de TestamentTest

Door veranderde wet-en regelgeving kan het zijn dat jouw testament verouderd is. Wil je weten of jouw testament nog actueel is? Doe dan de gratis testamenttest en krijg passend advies.

© TestamentTest.nl

Regel je nalatenschap eenvoudig online

Denk je erover na om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je World Animal Protection benoemen als erfgenaam? Wij werken samen met NuTestament. Daar regel je eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in jouw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Persoonlijk contact

Wil je graag meer weten over nalaten aan dieren? Neem dan contact op met Erika Frey, via telefoonnummer 06 – 18 41 58 29  of erikafrey@worldanimalprotection.nl. Erika gaat graag met jou in gesprek om de mogelijkheden van nalaten aan dieren met je te bespreken.  

Heb je World Animal Protection al opgenomen in jouw testament? Laat het ons dan weten, zodat wij je kunnen informeren over de projecten waarin je geïnteresseerd bent. 

“Met een testament houdt u zelf de regie wat er met uw nalatenschap gebeurt. Voordeel van nalaten aan een goed doel is dat zij zijn vrijgesteld van erfbelasting. Zo blijft er meer over voor het werk van het goede doel." Danielle van Iperen, Ellens & Lentze notariaat

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp

De heer Knape besloot zijn geld achter te laten aan de dieren

“Ik heb altijd wat met dieren gehad. Dat heb ik al van huis uit meegekregen, mijn moeder was gek op dieren en zo ben ik er geleidelijk ingerold. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen, daarom trek ik mij hun lot aan.” 

Lees het hele interview met de heer Knape hier