Actueel: Ruim afval op zee op

10 november 2017
Zeedieren die verstrikt zijn in rondzwervende visnetten: het is een gigantisch probleem. Collega Christina Dixon zet zich dagelijks in om het onnodig lijden van zeedieren door deze visnetten en ander vistuig te voorkomen. Wij spraken met Christina over de liefde voor haar werk en de uitdagingen.
Categorieën: 
06 juli 2017
Op de rotsen aan de kust van Maine ligt een zeehondenpup. Ze beweegt moeilijk en is verzwakt. De pup zit verstrikt in visnetten die diep in haar huid snijden en haar bewegingen beperken. Dit jonge dier, die liefkozend Lemongrass wordt genoemd, heeft geluk: ze is op tijd gevonden en kan worden gered.
12 mei 2014
Afgelopen vrijdag is op het Food Film Festival de film ‘Bijvangst’ in première gegaan. Deze korte film vraagt op een humoristische wijze aandacht voor bijvangst, een wereldwijd probleem in de zeevisserij. Jaarlijks zijn miljoenen zeedieren hier het slachtoffer van.
22 April 2014
In Den Haag vindt deze week het Global Oceans Action Summit 2014 plaats, over behoud van de flora en fauna in de zeeën. WSPA is hierbij aanwezig en presenteert haar nieuwe rapport over in zee achtergelaten vistuig.
Categorieën: 

Pages