Als Razende Luiaard Reporter naar Suriname

15/08/2017

Ben jij die Razende Luiaard Reporter die voor ons vanuit Suriname verslag wil doen van het leven en lot van de luiaards in dat land? Grijp dan deze kans om voor ons op reis te gaan.

We sturen graag september/oktober 2017 een reporter naar Suriname om beeld (foto's en video's) en tekst te maken, vrijwilligerswerk te doen in een luiaardrehabilitatiecentrum en zijn/haar ervaringen te delen met het Nederlandse publiek door middel van vlogs en blogs. Deze reis naar Suriname wordt volledig gesponsord door FOX verre reizen van ANWB, en wordt inhoudelijk begeleid door World Animal Protection Nederland. Ben jij de aangewezen kandidaat? Lees hieronder hoe je onze Razende Luiaard Reporter wordt!Maak een vlog van maximaal twee minuten over de wilde dieren in jouw achtertuin, waarin je jezelf kort voorstelt en op een originele manier beschrijft welke dieren in jouw omgeving leven en hoe met deze dieren om te gaan. Upload je vlog op Facebook met #worldanimalprotection en #razendeluiaardreporter om kans te maken, zodat we met de beste deelnemer dit avontuur kunnen aangaan. Let op: de actie loopt van 15 augustus 2017 tot 5 september 2017. Deelnemers worden via Facebook door ons gecontacteerd.

Wildlife. Not Entertainers

In oktober 2017 voert World Animal Protection campagne voor de bescherming van luiaards die worden ingezet voor vermaak van toeristen, als onderdeel van de internationale campagne Wildlife - Not Entertainers. We riepen al eerder - samen met o.a. FOX verre reizen van ANWB - toeristen op om geen olifantenrit te maken, met succes! Nu is het tijd om ook andere vormen van vermaak met wilde dieren aan de kaak te stellen. Zo worden luiaards veelvuldig uit de boom gehaald voor een foto met toeristen. Het directe contact met toeristen verstoort hun natuurlijke gedrag, leidt tot stress, ziekteoverdracht, verwonding en in uitzonderlijke gevallen zelfs tot de dood. Om dit soort vermaak met wilde dieren te stoppen en te laten zien hoe het ook anders kan, sturen we de Razende Luiaard Reporter naar Suriname om meer bewustzijn te creëren.

>> Lees hier de volledige actievoorwaardenGesponsord door Fox verre reizen van ANWB:

Stalbranden: een hardnekkig probleem

Varkensstal

Aan bestaande stallen worden op dit moment niet meer veiligheidseisen gesteld dan aan een opslagplaats van materialen. Het is echt tijd voor betere maatregelen!

3x 'nooit meer een olifantenrit'

olifantenrit, dieren in het wild

Je bent op vakantie in Thailand, Sri Lanka of India en ziet 'm plotseling staan: een olifant. Of je een olifantenrit wilt maken? Deze 3 dierliefhebbers klommen...