Blinde liefde leidt tot dierenleed

14/02/2015

Valentijnsdag is de dag waarop we traditioneel stilstaan bij de liefde. Dit jaar staan we speciaal stil bij de liefde die veel mensen voor dieren hebben.

Want zoals dat in de liefde gaat, is deze vaak onberedeneerd. Het is een mooi en warm gevoel, waar het verstand maar zelden bij komt kijken. Uit onderzoek blijkt dan ook dat ‘blinde’ liefde onbedoeld tot dierenleed kan leiden. Laat liefde niet tot dierenleed leiden en deel deze video met de wereld! Foto boven: Toerist poseert met een tijger in Thailand. ©World Animal ProtectionUit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van World Animal Protection blijkt dat 41% van de Nederlanders een attractie met wilde dieren, uit liefde voor dieren bezoekt. Wereldwijd ligt dit aantal zelfs nog hoger, namelijk op 48%. Blijkbaar zijn heel veel mensen die van dieren houden zich er niet van bewust dat dit vermaak juist inhoudt dat deze dieren lijden.Zo is een olifantenrit onmogelijk zonder eerst de ‘wil’ van het dier te breken. Dit gebeurt op een wrede manier door het nog jonge dier dagenlang af te zonderen, vast te binden, uit te hongeren en te mishandelen. Ook aan het onder dieren liefhebbende toeristen steeds populairder wordende op de foto gaan met tijgers, kleeft leed. De dieren worden met geweld geïntimideerd en door urenlange blootstelling aan de zon verdoofd. Ze brengen hun leven door aan kettingen of in kale kooien.

Sarcastische voorlichtingsfilmpjes

Om mensen van dit dierenleed bewust te maken voeren we wereldwijd campagne met sarcastische voorlichtingsfilmpjes, waarmee we toeristen nog vóórdat ze boeken willen wijzen op het vaak verborgen-leed achter toeristische attracties als een olifantenrit of een foto met een tijger. Wilde dieren horen in het wild, waar je ze op gepaste afstand kunt bewonderen. Attracties waar direct contact met wilde dieren wordt aangeboden betekent altijd dat dieren hiervoor lijden. Laat de wereld zien dat een foto met een tijger écht niet kan. Deel onze video en laat liefde voor dieren niet tot dierenleed leiden!  

Inperking houden van exotische dieren

ara

Vanaf 1 februari 2015 is in Nederland de huisdierenlijst voor zoogdieren van kracht, de zogeheten ‘positieflijst’. Deze bepaalt welke zoogdieren wel of niet...

Overstromingen Malawi bedreigen dieren

koe-noodhulp

In de regio Chikawawa in Malawi, waar de leefgebieden van mens en dier zijn verwoest door zware regenval, behandelen we momenteel meer dan honderdduizend...