Clusius College Alkmaar in actie

28/08/2018

Leerlingen van de opleiding Dierverzorging van het Clusius College Alkmaar kwamen in actie voor World Animal Protection. Ze moesten voor hun studie een mini-onderneming starten en producten verkopen. De opbrengst ging naar de dieren!

De leerlingen van klas 15DV4B kregen de opdracht om een eigen onderneming uit te denken, een product verzinnen, maken en verkopen, zo vertelt Angelina. Het ene groepje verkocht pakketjes met honden-, konijnen- en kattenvoer en -speeltjes, een ander maakte stenen cactusjes en weer een ander verkocht zeep. Angelina: ‘Mijn groepje verkocht een soort housewarmingpakket met een mok, een gekleurd glas, een kaars en een bruisbal.’ De leerlingen verkochten de spullen op een markt van de opleiding en aan vrienden en familie.

Waar de opbrengst naartoe zou gaan, werd gezamenlijk door de klas bepaald. ‘Elk groepje moest zelf een goed doel kiezen, daarover presenteren en uiteindelijk werd gezamenlijk door de klas besloten naar welke organisatie de opbrengst zou gaan.’ Het groepje van Angelina koos World Animal Protection. ‘We waren eigenlijk verbaasd hoeveel jullie doen voor dieren en mensen over de hele wereld. Als studenten Dierverzorging waren we meteen enthousiast.’ World Animal Protection werd in de klas gekozen als winnaar, en dus ging de gehele opbrengst van de klas naar de bescherming van dieren over de hele wereld. Onlangs gingen we dan ook bij de klas op bezoek, waar we een cheque van maar liefst vijfhonderd euro in ontvangst mochten nemen.

Natuurlijk is Angelina zelf ook dol op dieren: ‘Ik heb veel bewondering voor dieren en vind het belangrijk dat dieren behandeld worden zoals ze verdienen. Ze worden veel te vaak als gebruiksvoorwerp gezien, en niet als levende wezens. Terwijl het natuurlijke gedrag van dieren een van de meest interessante dingen is.’Wil jij ook een eigen actie opzetten, voor bijvoorbeeld je verjaardag, een jubileum of iets anders? Kijk hier hoe je dat kunt doen.