Kangoeroeleer viking

De Viking-schaats in Peking zorgt voor kangoeroeleed in Australië

Nieuws

Heel Nederland geniet van de topprestaties van de Olympische schaatsers in Peking. Maar als we inzoomen, zien we meer dan sport op het allerhoogste niveau. Veel atleten rijden op schaatsen van het Nederlandse merk Viking en dáár gaat het mis. De schaatsfabrikant uit Almere verwerkt namelijk het leer van wilde kangoeroes uit Australië in hun producten.

Je zou de spelen in Peking niet meteen linken aan dierenleed in Australië, maar er is toch een duidelijk verband: de schaatsen van Viking. De schaatsfabrikant levert onderstellen, beschermingsartikelen en schaatsschoenen aan zowel Olympische sporters als hobbyisten. In de meeste schaatsschoenen die ze aanbieden, verwerken ze kangoeroeleer. Daardoor draagt Viking bij aan de grootste commerciële slachting van op het land levende wilde zoogdieren ter wereld.

Wij roepen Viking op om alle schaatsen met kangoeroeleer uit het assortiment te halen. En jij kunt ons helpen!

kangoeroe wild

Langzame, pijnlijke dood

Nederland is een schaatsland en daar zijn we hartstikke trots op. Maar dat er in Australië miljoenen wilde kangoeroes worden afgeschoten zodat hun huid onder andere in Nederlandse schaatsen kan worden verwerkt, is absurd! De jacht gebeurt vaak in de nacht, vrijwel zonder toezicht. Tot 40% van de schoten is niet direct fataal, waardoor veel kangoeroes een langzame, pijnlijke dood sterven. Jonge dieren in de buidel van hun moeders leveren niks op, dus zij worden aan hun lot overgelaten of op gewelddadige manier omgebracht. Door het overgrote deel van hun schaatsschoenen met kangoeroeleer te produceren, houdt Viking deze wrede praktijken mede in stand.

Dennis Vink, onze campagnemanager Wildlife: ‘Het is écht niet meer van deze tijd om wilde dieren te doden om producten van te maken. We zijn het er inmiddels allemaal over eens dat zeehonden niet mogen worden doodgeknuppeld voor hun vacht. Bij kangoeroes is dit niet anders. Ook kangoeroes zijn geen producten, maar wilde dieren. Het is de hoogste tijd dat Viking zijn verantwoordelijkheid neemt.’

Teken de petitie

Vind jij ook dat Viking niet langer weg mag én kan kijken van het kangoeroeleed in Australië? Teken dan onze petitie. Wij roepen Viking en alle andere bedrijven in Nederland op om de verkoop van kangoeroeproducten te staken en een einde te maken aan de gruwelijke kangoeroejacht in Australië.

Laat van je horen:

Teken de petitie

Meer over