Disney-kunstenaar eert Caribische walvissen

12/06/2009

Wyland, de Disney-kunstenaar die wereldberoemd is geworden met zijn reusachtige muurschilderingen van walvissen, heeft de handen ineengeslagen met WSPA. Samen werkten ze aan een muur met walvissen die op ware grootte zijn geschilderd. Zie hieronder voor een video van het scheppingsproces

De kleurige muurschildering is een aanmoediging voor de strijd tegen de walvisvangst in het Caribisch gebied, en prijst het walvistoerisme aan als een humaan en winstgevend alternatief voor de walvisvangst.

Recent onderzoek wijst uit dat de economische activiteit rond ‘whale watching’ alleen al op de eilanden in het oosten van de Caribische Zee een omzet van 23 miljoen Amerikaanse dollar oplevert. 

Ter ere van de Caribische walvis

Onlangs heeft WSPA, samen met de Environmental Awareness Group (EAG), de Antigua & Barbuda Independent Tourism Corporation (ABITPC), de regering van Antigua & Barbuda en PricewaterhouseCoopers het maken van een levensgrote muurschildering op het eiland Antigua gesponsord. De reusachtige schildering van onderwaterleven dient als eerbewijs aan de walvissen in het Caribisch gebied en als aanmoediging voor het walvistoerisme.

Het evenement werd aangevoerd door de internationaal vermaarde kunstenaar Wyland, die bekend is vanwege zijn ongelooflijke onderwaterlandschappen en zijn samenwerking met Disney.

Onder de bevolking van Antigua was veel enthousiasme voor de muurschildering. Uitgelaten schoolkinderen mochten zij aan zij met Wyland meeschilderen.