Droogte in Kenia

25/03/2014

Goede voorbereiding kan ramp voorkomen. In Noord-Oost Kenia is het momenteel extreem droog en een ramp ligt op de loer. Voor duizenden dieren en mensen dreigt hongersnood, de waterreserves raken snel op en het grasland verschraalt zienderogen.

WSPA was ter plekke om het dierenwelzijn onder de loep te nemen.

Training over rampenpreventie

De mensen in deze regio zijn afhankelijk van hun dieren. Voor hen is het belangrijk om te leren hoe ze met deze buitengewone droogte om kunnen gaan. Zo’n noodsituatie ontstaat namelijk niet van de ene op de andere dag. Een goede voorbereiding kan veel ellende voorkomen. Zo zouden de lokale overheden tijdig in watermanagement moeten investeren.

Op basis van onze bevindingen ter plekke hebben we een aantal landelijke organisaties uitgenodigd om samen met WSPA trainingen voor de bevolking te verzorgen op het gebied van rampenpreventie.

Help ons noodsituaties te voorkomen

Jij kan ons op verschillende  manieren helpen zulke  noodsituaties te voorkomen. Natuurlijk met een donatie voor ons noodhulpfonds. Blijf ons volgen via Facebook en Twitter en deel onze verhalen met jouw netwerk. Op die manier help jij het bewustzijn voor dierenwelzijn te verbreden. 

Bekijk ook regelmatig ons noodhulpblog. Zo blijft je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Nieuw onderzoek maakt koeien blij

melkkoe

Acht uur per dag werken in een ijskoude schuur om koeien te aaien. Het klinkt wellicht niet als de ideale baan maar twee van onze gedreven wetenschappers,...