Fokkerij Kaaimaneilanden weigert hulp WSPA

10/04/2013

Ondanks herhaalde pogingen om tot een constructieve dialoog te komen, heeft de schildpaddenfokkerij op de Kaaimaneilanden geweigerd om met WSPA samen te werken aan een oplossing van de problemen. WSPA vindt dat het welzijn van de schildpadden op de fokkerij ernstig wordt aangetast.

De fokkerij zei dat het samenwerking alleen wilde overwegen als WSPA de uitkomsten van een undercover onderzoek dat een jaar heeft geduurd zou herroepen. Dr. Neil D’Cruze, campagneleider, houdt vast aan het bewijs van WSPA en zegt: “De zorgen van WSPA over het dierenwelzijn zijn gebaseerd op stevig bewijsmateriaal en een algemeen gedeelde opvatting dat commerciële fokkerij van zeeschildpadden wreed en dieronvriendelijk is. We zien geen aanleiding om te ontkennen wat we met fotografisch bewijs hebben aangetoond.”

Teleurgesteld in rapport fokkerij

WSPA had gehoopt dat een nieuw rapport waar de fokkerij zelf opdracht voor had gegeven een basis zou opleveren voor verdere gesprekken. Helaas bleek het rapport teleurstellend aldus Dr. D’Cruze: “We verwachtten een gedetailleerd beschrijving van de situatie, wetenschappelijk gebaseerd, maar in plaats daarvan kregen we een korte samenvatting zonder gegevens die zouden aantonen tonen dat een of meer waarnemingen klopte of wetenschappelijk van betekenis was.”

Bedenkingen

WSPA had al in december bedenkingen geuit bij de onpartijdigheid van het onderzoek in opdracht van de fokkerij, nadat was gebleken dat leden van het onderzoeksteam vroeger zaken hebben gedaan met de fokkerij.Het rapport van vijf pagina’s getuigde van diverse ernstige zorgen over de fokkerij, zoals vermagering, ernstige verwondingen en een hoog sterftecijfer onder de jonge dieren. Ondanks deze zorgelijke uitkomsten, concludeerde het rapport dat een paar simpele veranderingen de blijvende gezondheid van de schildpadden zouden garanderen. WSPA heeft deze onverantwoorde aanbevelingen aangevochten in een officiële verklaring die je hier kunt lezen.

Volgende stappen

Terwijl het aanbod van WSPA om de fokkerij te helpen bij de overgang naar een opvang en hulpcentrum blijft staan, gaan we nu proberen om contact te leggen met kandidaten bij verkiezingen op de Kaaimaneilanden met de vraag of zij van plan zijn de fokkerij subsidie te blijven geven. Momenteel besteedt de regering van de Kaaimaneilanden jaarlijks gemiddeld 9, 7 miljoen dollar om de fokkerij te laten draaien. Volgens berichten in lokale media komt dat neer op zo’n 175 dollar per jaar voor elke bewoner van de eilanden.

Kom ook in actie!

Het onafhankelijke rapport van de fokkerij levert meer vragen dan antwoorden op. Kom in actie voor de zeeschildpadden, neem contact op met de fokkerij via Facebook en Twitter en vraag hen wat ze van plan zijn om aan het lijden van de schildpadden een eind te maken.

Verwante artikelen:

  • Maak een einde aan de schildpadfokkerij
  • DierenDokters in actie voor honden
  • Schildpadfokkerij gaat dierenleed aanpakken

We zullen Lucia niet vergeten!

Lucia-beer

Een droevig bericht uit Pakistan. De onlangs geredde beer Lucia (wat licht betekent) is overleden aan verschillende chronische aandoeningen. Het harde werk van...

WSPA beschermt honden in Zanzibar

honden-Zanzibar

WSPA (World Society for the Protections of Animals) steunt een groot hondenvaccinatieproject in Zanzibar, Tanzania om hondsdolheid voorgoed te laten verdwijnen...