Het is nooit te laat voor goede voornemens voor dieren

10/01/2017

Het nieuwe jaar is een tijd voor goede voornemens, maar het kan moeilijk zijn om je hieraan te houden. Of het jou nu wel of niet is gelukt om je goede voornemens tot nu toe vol te houden, het is nooit te laat om mee te helpen aan een betere wereld voor dieren.

Elk jaar lijden wereldwijd miljarden dieren onnodig. Kippen leven in verschrikkelijke omstandigheden in de bio-industrie, zwerfhonden worden afgemaakt uit angst voor hondsdolheid en olifanten worden mishandeld, zodat toeristen een ritje kunnen maken op hun rug.

Dieren kunnen geen goede voornemens maken om hun eigen leven te veranderen. Toch kunnen wij helpen om het onnodige dierenleed te stoppen door campagnes te steunen, kleine veranderingen door te voeren in onze levensstijl of door het stellen van eenvoudige vragen.

Hier zijn zes goede manieren waarmee je dieren kunt helpen in 2017.

1. Vraag waar je eten vandaan komt

Hoe vaak vraag jij je af waar het eten dat je koopt vandaan komt? Ons onderzoek van vorig jaar laat zien dat 7 van de 10 mensen die kip eten (71%), zich nooit afvraagt waar deze vandaan komt. Betere keuzes maken en jezelf de vraag stellen of de dieren waarvan je het vlees eet, opgroeiden in de bio-industrie of in kooien, helpt om de veehouderij te veranderen.

2. Geef dieren een stem

Dieren hebben geen stem, maar jij kunt ze er één geven. Je kunt spreken voor dieren: van het vertellen van het verhaal achter de bio-industrie tot het invullen van een feedback formulier bij jouw lokale supermarkt. Je kunt ook hier een petitie tekenen om dieren een stem te geven, om te voorkomen dat olifanten worden uitgebuit en mishandeld voor toeristisch vermaak bijvoorbeeld.

3. Steun geen entertainment met wilde dieren

De keuzes die jij maakt tijdens je vakantie hebben invloed op het leven van wilde dieren. We hebben een aantal tips opgesteld die jou en je vrienden helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing wanneer je in de gelegenheid bent wilde dieren te zien. Lees hier onze tips voor diervriendelijk reizen.

4. Help mee met het verbeteren van kippenlevens

Miljarden kippen over de hele wereld leven in gruwelijke omstandigheden en lijden tijdens hun korte leven ontzettend. Wij geloven dat de fastfood industrie kan helpen om dit te veranderen. Daarom dagen we KFC uit om welzijnscriteria in te stellen die zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor kippen (meer ruimte, strooisel en natuurlijk licht). Steun de internationale campagne Change for Chickens om te helpen bij het verbeteren van de levens van kippen.

5. Help ons om meer dieren te beschermen

Vorig jaar hebben we met jouw hulp meer dan 100 miljoen dieren kunnen beschermen.

Je kunt ons helpen om nog meer te bereiken door een maandelijkse gift te doen. Je donatie helpt bij het redden van dieren die getroffen zijn door natuurrampen, bij baanbrekende onderzoeken om dierenleed aan het licht te brengen en bij het ondersteunen van campagnes die bijdragen aan een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat.

6. Blijf op de hoogte en help onze boodschap verspreiden

Kom meer te weten over dieren, de meest recente onderwerpen en wat wij met jouw hulp doen om wereldwijd dieren te beschermen. Meld je aan voor onze nieuwsbrief, like onze Facebook pagina of volg ons op Twitter.Hoe ga jij je in 2017 inzetten om dieren te helpen?

Een terugblik op 2016

Beren in de sneeuw

Graag blikken we met jou terug op het afgelopen jaar, waarin we alleen dankzij jou zoveel voor dieren konden betekenen. Zo hebben we 15 dansberen gered,...