Hulp aan ruim 3800 dieren in Ecuador

01/06/2016

Na de aardbeving in Ecuador heeft ons noodhulpteam aan honderden dieren hulp verleend. Er is niet alleen gezorgd voor water, voedsel en medische hulp, maar ook zijn er al een heleboel dieren geadopteerd.

''Er zijn al 3855 dieren geholpen: door medicatie, verwondingen en zelfs al adoptie.''

Ons noodhulpteam had al een tijdje een hondje gezien dat weigerde zijn huis te verlaten. Elke keer als het team hem probeerde mee te nemen naar de opvang, rende hij weg om later weer terug te keren naar zijn huis. Uiteindelijk is het hondje met ons team meegegaan. Hij kan nu geadopteerd worden, net als vele andere dieren.

Geholpen dieren

In samenwerking met Rescate Animal Ecuador Foundation zijn er tot nu toe 800 dieren geholpen met medicatie, vitaminen en ontworming. Zo’n 40 dieren zijn naar speciale klinieken overgeplaatst voor behandeling aan hun verwondingen, zoals botbreuken, acute infecties of snijwonden van al het puin. 15 dieren zijn al geadopteerd.

Er zijn EHBO- en voedselpakketten uitgedeeld in de door de aardbeving getroffen gebieden. Zo konden meer dan 3000 huisdieren geholpen worden. Dit brengt het totaal op 3855 geholpen dieren.

Daarnaast heeft een lokaal bedrijf, Pronaca, 500 kilo aan huisdierenvoer gedoneerd.

Succesverhalen

Duif Julia was gevonden na de aardbeving. Ze is meegenomen naar de opvang waar ze is opgelapt en nu weer kan vliegen. Ze is vrij om te gaan waar ze wil, maar ze blijft in de opvang en ze houdt andere dieren gezelschap.

Candy was achtergelaten en net bevallen, maar haar puppy’s waren nergens te vinden na de aardbeving. Tevergeefs zocht ze naar haar jongen, maar helaas zijn die niet gevonden. Na een hoop liefde en goede zorgen in de opvang, is Candy geadopteerd in een liefdevol gezin.

Hulphond Riding Hood is door haar baasje naar de kliniek gebracht. De zware omstandigheden waren haar teveel geworden. Ze was uitgedroogd en had een bloeding bij haar schouder. Zelfs na een behandeling aan het infuus, was haar toestand nog kritiek. Ze heeft tien dagen doorgebracht in de kliniek. Gelukkig gaat het nu weer beter met haar en is ze weer samen met haar baasje.

>> Help ons om deze dieren in de rampgebieden te helpen