Joke liep 16 kilometer voor de dieren

04/01/2019

Eens in de zoveel tijd zetten we een supporter in het zonnetje, omdat ze zich extra inzetten voor dieren. Dit keer: Joke Betlem, die de Dam tot Damloop liep.

Eind september vond de Dam tot Damloop plaats, een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd, van Amsterdam naar Zaandam. Sportievelingen kunnen ervoor kiezen om met hun deelname geld op te halen voor het goede doel.

Joke Betlem besloot dit jaar om voor World Animal Protection de 10 Engelse Mijl (ongeveer 16 kilometer) te lopen. Het was de vijfde keer dat Joke deelnam aan de Dam tot Damloop en ieder jaar haalt ze hierbij geld op voor een goed doel.

Joke: ‘Sinds een aantal jaar doe ik met plezier aan hardlopen. Mijn eerste Dam tot Damloop liep ik in hetzelfde jaar dat ik begon. Als je regelmatig traint, dan is het niet moeilijk om een basisconditie op te bouwen. Ik vind het heel leuk om mee te doen aan hardloopwedstrijden en om op die manier een goed doel te steunen. Sinds ongeveer één jaar ben ik donateur bij World Animal Protection en het leek me mooi om op deze manier iets extra’s te doen.’

Het slechte weer tijdens de loop, kon voor Joke de pret niet drukken. Ze vertelt dat ze tijdens eerdere edities wel eens heeft meegemaakt dat de temperaturen juist extreem hoog opliepen. Daardoor kwamen er regelmatig ambulances om mensen op te vangen die van de hitte onwel waren geworden.

‘Dankzij de regen was dit eigenlijk een vrij rustige editie. Het betekende helaas ook dat er minder toeschouwers waren dan normaal en het was natuurlijk erg koud. Daardoor ben ik achteraf wel een beetje ziek geworden, haha! Wel heb ik de loop dit jaar in één uur en 32 minuten uitgelopen. Dat is voor mij een persoonlijk record.’Aan het einde van een regenachtige maar indrukwekkende loop, heeft Joke een bedrag van ongeveer € 60 weten op te halen voor de dieren. Joke, enorm bedankt voor je betrokkenheid bij dierenwelzijn!

Wil jij ook iets extra's doen voor dieren? Kijk hier hoe je dat kunt doen.

8x kippenleed door fastfoodketens

8x kippenleed door fastfoodketens

Fastfoodketens doen teleurstellend weinig voor hun kippen. De kipnuggets, burgers, broodjes en pizza's zijn niet bepaald diervriendelijk gemaakt. Deze eerste...