Maak een eind aan de fokkerij van zeeschildpadden

15/10/2012

WSPA lanceert een dringende campagne om een eind te maken aan de fokkerij van de bedreigde zeeschildpadden op de Kaaimaneilanden voor consumptie.

Op de Kaaiman Schildpadfokkerij lijden duizenden van deze bijzondere dieren dagelijks door de vreselijke omstandigheden waarin ze leven.Roep de fokkerij op de Kaaimaneilanden op te stoppen met hun schildpadfokkerij (Engelstalig)

Schokkende praktijken op de fokkerij

In grote getalen opgesloten in kleine bassins, nauwelijks overlevend in hun eigen vuil en op een onnatuurlijk dieet, worden deze van nature solitaire schepsels getoond aan en vast gepakt door toeristen voordat ze worden geslacht en verkocht als moten en lapjes vlees.

Pas op: de video hieronder bevat schokkende beelden, maar we denken dat u ze moet zien.

Dr. Neil D’Cruze, WSPA’s hoofd campagnes voor wilde dieren, verklaart: “Helaas heb ik mijn jaren bij WSPA veel erge zaken meegemaakt, maar de omstandigheden op de Kaaiman Schildpadfokkerij behoren tot de ergste die ik heb gezien. Stel je voor wat er gebeurt wanneer je honderden solitaire dieren in een klein, goor bassin stopt. Stress en rivaliteit om voer veranderen deze zachtaardige dieren in kannibalen. Ze raken poten kwijt en gaan zelfs door.”

Kannibalisme

Kannibalisme is maar een van de ernstige welzijnskwesties waarmee de zeeschildpadden op de fokkerij te maken hebben. Ons undercover onderzoek bewees dat er ziektes en inteelt voorkomen, waardoor er schildpadden worden geboren zonder ogen en met grote misvormingen. En niet alleen de schildpadden lopen gevaar.Door het aanraken van de kwetsbare pasgeboren en jonge schildpadden, wat de kleine schepsels stress oplevert, kunnen toeristen in aanraking komen met gevaarlijke bacteriën zoals salmonella en E-coli die allebei zijn aangetroffen in het water van de fokkerij.Het leven op de Kaaiman Schildpaddenfokkerij is een andere wereld, vergeleken met hoe de dieren in het wild leven. Er is eenvoudigweg geen diervriendelijke manier om op commerciële basis zeeschildpadden te kweken als voedsel.

 

Botweg

WSPA heeft met de fokkerij gesproken over onze zorgen  en ze alle hulp aangeboden die ze nodig hebben om te stoppen met de fokken en om te schakelen naar een eerste klas opvang- en onderzoeksorganisatie te worden. Ze weigerden botweg.De Kaaiman Schildpaddenfokkerij is de laatste onderneming ter wereld die zeeschildpadden fokt voor slacht en menselijke consumptie. We kunnen het niet aan ons voorbij laten gaan dat duizenden van deze dieren elke minuut van elke dag lijden. Samen moeten we deze wreedheid voorgoed beëindigen.Alstublieft, help ons een einde te maken aan het fokken van zeeschildpadden. Teken onze petitie nu>> (Engelstalig)

Kom meer te weten over onze campagne

India eindelijk vrij van dansberen!

dansbeer

India is officieel vrij van dansberen. Dat heeft de regering van het Aziatische land op maandag 26 november 2012 verklaard tijdens een feestelijk bijeenkomst...