Nepal: dieren redden en beschermen

28/04/2015

Afgelopen zaterdag heeft een verwoestende aardbeving Nepal getroffen met grote vernielingen en vele dodelijke slachtoffers als gevolg. Ook veel dieren zijn slachtoffer geworden van het natuurgeweld.

"De eerste aanwijzingen zijn dat er dieren in grote nood zijn: gewond, hongerig, onbeschermd tegen de elementen en met een groot risico op ziektes. Door ze te helpen, helpen we ook de mensen die zwaar afhankelijk van hen zijn voor hun levensonderhoud, vervoer en voedsel."

Een van onze noodhulpteams met dierenartsen is op weg naar Nepal om dieren te helpen die gewond of dakloos zijn geraakt. We werken samen met de autoriteiten en de internationale hulpverleners en vullen de humanitaire hulp aan, nu de omvang van het dierenleed duidelijk wordt.

Noodvoorraden

We weten dat er dringend behoefte zal zijn aan verzorging van wonden opgelopen bij de aardbeving en aan noodvoorraden voer en water. We gaan ook een mobiele dierenkliniek runnen om medische verzorging van dieren te bieden. Zo helpen we ook hun eigenaren. Daar hebben we geld voor nodig. Doneer alsjeblieft!

Catastrofaal

Pascal de Smit, directeur World Animal Protection Nederland: "De omvang van deze ramp is catastrofaal voor zowel mensen als dieren. De eerste aanwijzingen zijn dat er dieren in grote nood verkeren: gewond, hongerig, onbeschermd tegen de elementen en met een groot risico op ziektes. Door ze te helpen, helpen we ook de mensen die zwaar afhankelijk van hen zijn voor hun levensonderhoud, vervoer en voedsel. Nepal is een agrarisch land. Meer dan 70 procent van de bevolking werkt in die sector, die zorgt voor een derde van het nationaal inkomen. Ons werk ter bescherming van de dieren die geraakt zijn door de aardbeving, zal ook helpen om het levensonderhoud van de bevolking van Nepal te redden.”

Arm land

Bij reacties op rampen krijgen de directe behoeften van mensen voorrang, maar op de lange termijn is het te bovenkomen van de gevolgen onlosmakelijk verbonden met het welzijn van de dieren. Nepal is een van de armste landen van Azië met veel gezinnen die in armoede leven en van landbouw afhankelijk zijn om rond te komen. Het herstel na deze aardbeving zal onvermijdelijk een lange tijd vergen, maar door het helpen van dieren, kunnen wij de Nepalezen enige toekomstige stabiliteit bieden.

Help ons noodhulpteam de dieren in Nepal te redden en doneer vandaag nog.


Blijf op de hoogte van onze activiteiten in Nepal op Facebook en Twitter en lees meer over ons werk bij natuurrampen over de hele wereld.

Foto: REUTERS/Navesh Chitrakar - Een hond zit tussen het puin van ingestorte huizen na de aardbeving van afgelopen zaterdag 27 april 2015 in Bhaktapur, Nepal.

Maak kennis met Raja uit Bangladesh

kind-met-hond

Het afmaken van honden uit angst voor hondsdolheid (rabiës)was gebruikelijk in Bangladesh. De dieren werden op wrede manier gevangen met een stevige ijzeren...