Petitie Honden voor Honden aangeboden

01/07/2014

Staatssecretaris Sharon Dijksma, die binnen het kabinet over dierenwelzijn gaat, heeft op dinsdag 1 juli onze Honden voor Honden-petitie in ontvangst genomen.

Bij de overhandiging van de ruim 38.000 handtekeningen voor Europese wetgeving die honden in Europa moet beschermen zei Dijksma de petitie als “een enorme steun in de rug” te beschouwen.

Handtekeningen zijn "een belangrijk signaal"

De staatssecretaris was blij met de handtekeningen en noemde ze “een belangrijk signaal vanuit Nederland” voor haar inzet om de handel in honden op Europees niveau beter te reguleren. Namens World Animal Protection gaf campagnemanager Julie Middelkoop, die de handtekeningen aanbood, ook de boodschap aan de staatssecretaris mee om met Europees beleid te komen om het zwerfhondenprobleem waar verschillende EU landen, zoals Roemenië, mee kampen op een diervriendelijke manier op te lossen.

Honden voor Honden in Europa

Met de campagne Honden voor Honden vroeg World Animal Protection, toen nog WSPA, de handtekening van Nederlanders om daarmee aan te dringen op betere wettelijke bescherming van honden in Europa. Niet alleen bestaan in verschillende landen in met name Zuid- en Oost-Europa vreselijke wantoestanden, door veelal illegale fok en handel zijn de problemen grensoverschrijdend. Daarom is strikt landelijke wetgeving niet afdoende. 

De 38.073 handtekeningen zullen ook worden aangeboden aan de nieuw gekozen Nederlandse Europarlementariërs, die tijdens de Europese verkiezingscampagne ook hun handtekening onder de petitie hebben gezet.

Lees hier meer over ons werk voor honden.

Verwante artikelen:

  • Mobiele kliniek voor Roemeense zwerfhonden
  • Druk weekend voor Honden voor Honden
  • 38.073 pootjes voor honden in nood