Regering wil verbod op doden stier tijdens Toro de la Vega

25/05/2016

We hebben net vernomen dat één van de wrede gebeurtenissen in Spanje waartegen we campagne hebben gevoerd waarschijnlijk wordt verboden.

''Slechts 5% van de volwassenen tussen 16 en 65 jaar steunt dit festival.''

De Toro de la Vega is een schandelijk festival waar een stier los wordt gelaten op het platteland, achtervolgd door ruiters met lansen voorzien van metalen punten. De achtervolging gaat door totdat de stier uitgeput is, waarna hij wordt geslacht met een mes of zwaard.

Eerste stappen tegen wrede gebeurtenis

De openbare oppositie tegen dit festival is enorm. Een MORI poll in Spanje in opdracht van World Animal Protection wees uit dat het Toro de la Vega festival door slechts 5% van de volwassenen tussen 16 en 65 jaar wordt gesteund, terwijl 75% van de volwassenen in die leeftijdsgroep tegen is. Politici hoorden deze uitslag en de stemmen van duizenden World Animal Protection supporters die de wreedheid in de Toro de la Vega veroordeelden. Ze zetten nu de eerste stappen om de slacht van de stier te stoppen.

De regionale regering van Castilië en León zal het doden van dieren in het kader van openbaar entertainment niet langer toestaan, en heeft gezegd dat deze beslissing is ingegeven door zorgen omtrent dierenwelzijn. In dit vroege stadium zijn nog niet alle details duidelijk, maar het belangrijkste is dat verandering in de lucht hangt. We houden jullie op de hoogte over hoe de dingen zich ontwikkelen, omdat we er zeker van kunnen zijn dat de aanhangers van Toro de la Vega zullen vechten om dit wrede evenement door te laten gaan.

Festival past niet in modern Spanje

“Het Toro de la Vega festival heeft absoluut geen plaats in een modern, toekomstgericht land als Spanje. Het is de hoogste tijd dat er eind wordt gemaakt aan deze wreedheid. Politici hebben eindelijk erkend dat de steun voor gebeurtenissen als deze volledig in strijd is met de publieke opinie en dat ze, door er tegen op te treden, hun band met de kiezers kunnen herstellen. Onze opiniepeiling, waaruit blijkt hoe sterk het gevoel onder de Spanjaarden is tegen deze wreedheid in naam van traditie, heeft invloed gehad in de totstandkoming van dit besluit. Diezelfde kracht zal uiteindelijk leiden tot een einde aan het stierenvechten en andere wreedheden bij Spaanse feesten. Iedereen die een rol heeft gespeeld bij het beëindigen van dit schandelijke evenement mag zich trots voelen", aldus Europees directeur Ruud Tombrock van World Animal Protection. 

Hulp aan ruim 3800 dieren in Ecuador

Hulp aan ruim 3800 dieren in Ecuador

Na de aardbeving in Ecuador heeft ons noodhulpteam aan honderden dieren hulp verleend. Er is niet alleen gezorgd voor water, voedsel en medische hulp, maar ook...