Rio 2016: katten redden uit stadion

10/08/2016

In en rond het Maracanã Stadion, waar de Olympische Spelen afgelopen vrijdag werden geopend, leefden meer dan honderd katten. We zijn bezig om de katten te redden en ze veiligheid te bieden tijdens en na de Spelen.

Opvang

Alle katten, samen met andere dieren, worden naar dierenklinieken gebracht om gesteriliseerd of gecastreerd, gevaccineerd en ontwormd te worden. Daarna gaan ze naar een opvang die speciaal voor Rio 2016 door het Organiserend Comité van de Olympische Spelen met de steun World Animal Protection is opgezet. Tot nu toe hebben we al meer dan 40 katten opgevangen.

Opgelucht

Natalia Kingsbury, een dierenbeschermer die 20 jaar van haar leven heeft gewijd aan het helpen van deze katten, was opgelucht om een ​​aantal van de zwakste en meest kwetsbare dieren uiteindelijk gered te zien: "Ik ben zo blij, dat ik dankzij World Animal Protection katten uit het Maracanã Stadion kon verzorgen. Zij waren de eersten ooit die ons hebben geholpen.” World Animal Protection organiseert, in samenwerking met het speciale Secretariaat voor de Verdediging van Dieren (SEPDA), een serie adoptiecampagnes voor katten en honden, die zijn gered uit de omgeving van Olympische plaatsen.

Zwanger

Een bijzondere redding was van poes Mãezinha, 'kleine mama' in het Portugees. Volgens Kingsbury, had Mãezinha ten minste vier zwangerschappen tijdens haar verblijf in Maracanã. "Elk daarvan resulteerde in vier tot vijf kittens," herinnert ze zich. Deze ongecontroleerde reproductie bedreigt de gezondheid en het welzijn van de poezen en hun jongen, maar draagt ook bij ​​aan het groeiend aantal dieren dat op de straat leeft. Daarom hebben poezen zoals Mãezinha prioriteit bij reddingsoperaties. Deze week werd ze gered en ze is nu klaar om te worden gecastreerd, zodat ze daarna geadopteerd kan worden.

Langere termijn

Om ervoor te zorgen dat er ook op langere termijn gezorgd wordt voor de zwerfdieren van Rio, proberen we het bewustzijn over de verantwoordelijkheid van huisdiereigenaren te verhogen met het Organiserend Comité van Rio 2016. We hebben een speciaal educatiecampagne ontwikkeld voor mensen die leven rond het Maracanã-stadion en in andere gemeenschappen van Rio de Janeiro.