Stopt TripAdvisor eindelijk met het promoten van wrede dierenattracties?

17/06/2016

Na een jaar van proberen en na meer dan 330.000 mensen die actie eisten, was TripAdvisor vorige week eindelijk bereid met ons te praten. We hebben met ze gesproken over hoe zij wilde dieren kunnen helpen beschermen tegen mishandeling in de toeristenindustrie.

TripAdvisor zegt de mogelijkheden tot beschermen van wilde dieren te gaan bekijken

TripAdvisor 'bekijkt de mogelijkheden'

TripAdvisor geeft aan mogelijkheden te gaan bekijken over hoe zij wilde dieren kunnen helpen beschermen. Ze zetten een werkgroep op om dit uit te zoeken. Dit is een kleine stap in de goede richting. We hebben aangeboden hun werkgroep te helpen met informatie over wrede attracties met wilde dieren, en met voorbeelden van diervriendelijke bezienswaardigheden met wilde dieren - zoals de door ons gefinancierde berenopvang in Roemenië. Ook hebben we aangeboden te helpen met het ontwikkelen van een WildlifeLeaders-merk, vergelijkbaar met hun bestaande GreenLeaders-merk dat locaties onderscheidt voor milieuvriendelijkheid.Geen directe actie voor wilde dieren

Ondanks dat TripAdvisor toezegt dat het de mogelijkheden bekijkt, is dit geen toezegging tot concrete stappen of actie voor wilde dieren. TripAdvisor gaat door met de promotie en kaartverkoop van wrede dierenattracties en onderneemt geen concrete acties voor het beschermen van wilde dieren. Ondanks de massale stem van honderdduizenden supporters die erop tegen zijn dat TripAdvisor winst maakt over de ruggen van wilde dieren, geeft de organisatie niet toe. Tijdens het gesprek wou TripAdvisor zich ook niet vastleggen aan tijdsafspraken en zeiden ze zelfs dat het nog jaren kon duren voordat een wijziging in beleid zou plaatsvinden.

Wij kunnen niet toekijken hoe duizenden wilde dieren misbruikt worden in de toeristenindustrie, terwijl TripAdvisor de mogelijkheden bekijkt. Wij gaan daarom door met onze campagne en vragen jou om hulp. Jij kan meehelpen door:

  1. De petitie te tekenen en te delen met vrienden, collega's en familie.

  2. Berichten op TripAdvisor's Facebook en Twitter pagina's te plaatsen en ze te laten weten dat we niet jaren kunnen wachten totdat ze stoppen met de promotie en kaartverkoop van wrede attracties met wilde dieren.

Lees hier een eerdere reactie van TripAdvisor over onze campagne.